Od pondelka 1. júla až do soboty 31. augusta budú autobusy spoločnosti ARRIVA, ktoré zabezpečujú regionálnu dopravu v Bratislavskom kraji, premávať v prázdninovom režime a počas voľných dní v sviatočnom režime.

Letné mesiace júl a august sú obdobím letných školských prázdnin, kedy zároveň mnoho ľudí čerpá dovolenky. Tomu sa každoročne prispôsobuje aj frekvencia spojov v regionálnej autobusovej doprave. Prázdninový režim preto ovplyvní predovšetkým ranné spoje, ktoré počas školského roka využívajú žiaci základných a stredných škôl. V cestovných poriadkoch o tom informujú značky uvedené pod číslom spoja.

Plocha draka Knihy.Zahori

„Chceme poprosiť našich cestujúcich, aby najmä v prvých prázdninových dňoch venovali viac pozornosti značkám v cestovných poriadkoch. Niektoré zmeny sa totiž môžu týkať aj spojov, ktoré využívajú napríklad pri ceste do práce,“ povedal Peter Stach, hovorca spoločností ARRIVA na Slovensku.

V rámci Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji vstúpia do platnosti od 1. júla aj niektoré ďalšie zmeny. V obci Kostolište v lokalite novej obytnej zóny bude zriadená nová zastávka – Kostolište, Martina Benku. Počas pracovných dní budú na linke číslo 289 Malacky – Sološnica pridané dva páry spojov, ktoré budú premávať v dopoludňajších hodinách. Večerný spoj na linke číslo 506 z Bratislavy, ktorý jazdil po Doľany, bude predĺžený až do Horných Orešian. Pokračovať bude aj rozšírená víkendová preprava cyklobusmi vybavenými nosičmi bicyklov na linkách číslo 240 a 250 na Záhorí.

Pálfyovci Knihy.Zahori

ARRIVA zároveň upozorňuje cestujúcich, že počas letného obdobia sú naplánované viaceré dopravné výluky a obmedzenia spôsobené s opravou ciest. Najkomplikovanejšou bude uzávierka cesty medzi Záhorskou Vsou a Suchohradom, oprava komunikácie vo Veľkom Bieli a uzávierka cesty medzi Modrou a Budmericami. „Tieto obmedzenia môžu krátkodobo znížiť komfort cestovania, preto prosíme našich cestujúcich o pochopenie,“ dodal Stach.

Podrobné informácie o cestovných poriadkoch, prijatých zmenách a poskytovaných službách, ale aj o čipových kartách a výhodách ich používania, majú cestujúci možnosť získať aj prostredníctvom e-mailu na adrese informacie@arriva.sk alebo na linke zákazníckej podpory +421 915 733 733 od 8:00 do 20:00 každý deň vrátane víkendov a sviatkov. Cestujúci sa tiež môžu prihlásiť na odber noviniek na internetovej stránke www.arriva.sk/newsletter


.
Toto je čítané

Meteorológovia vydali na Záhorí druhý stupeň výstrahy pred búrkami

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal od nedele (30.6.) 18:00 do pondelka (1.7.)…

20 rokov