V stredu podvečer sa v priestoroch tlačového centra senického futbalového štadiónu uskutočnila oficiálna predzápasová tlačová konferencia. O 17:30 predstúpili pred novinárov tréneri oboch tímov Stanislav Griga (FK Senica) a Ricardo Moniz (Red Bull Salzburg). Rovnako otázkam čelili aj kapitán Seničanov Ján Gajdošík a Slovák hájaci farby Salzburgu Dušan Švento.

Ako prvý dostal priestor Ricardo Moniz. „Je mi veľkou cťou, že môžem byť na Slovensku. Máme veľký rešpekt pred naším slovenským súperom. Senica má bojovné, technické a talentované mužstvo. Výsledok zajtrajšieho duelu je teda otvorený. Pochválil by som ešte senický štadión, ktorý je veľmi útulný. Dúfam, že bude dejiskom krásneho futbalového predstavenia,“ pochválil kormidelník Salzburgu senický stánok.

Po stručnom vyjadrení sa k slovu dostal aj domáci tréner Stanislav Griga: „My sa na tento zápas tešíme. Sme radi, že môžeme privítať takého súpera, akým je Red Bull Salzburg. Nielen my sa však na tento duel tešíme, ale aj celé okolie. Stav, ktorý bol pred týmto dvojzápasom, teda, že Salzburg je obrovský favorit, samozrejme, zostáva. My sme chceli vonku uhrať prijateľný výsledok, ktorý nám dáva určitú šancu do odvety. Myslím si, že to sa nám podarilo a v odvete zabojujeme o malý zázrak.“

Po úvodných slovách oboch trénerov sa k slovu dostali novinári so svojimi otázkami, ktoré sú zostavené v chronologickom poradí.

Aké by mali byť v tomto zápase prednosti vášho mužstva, pán Griga?
Stanislav Griga: „Tešíme sa aj na to, že prvýkrát, čo som tu ja, bude štadión vypredaný. Teda aspoň dúfame, že bude. Nerobíme si ilúzie, diváci sa prídu pozrieť aj na súpera zvučného mena. Práve diváci by mali byť jedným z našich tromfov. O iných by som nerád hovoril, no treba povedať otvorene, že keď chceme byť úspešní, musíme byť kvalitnejší smerom dopredu a musíme byť nebezpečnejší pre súpera. Ak by bola defenzíva tak kvalitná ako v Salzburgu, je to fajn, ale vieme rátať a teda musíme byť nebezpečnejší smerom dopredu.“

Ako to vyzerá so zranenými hráčmi? U Hošeka, Boleka a Urbánka ste avizovali určité zdravotné ťažkosti…
Stanislav Griga: „Bolek, Hošek i Urbánek trénovali, vyzerá to teda tak, že by mali do zápasu naskočiť. Takisto kapitán Gajdošík.

Je Jakob Janscher pripravený zasiahnuť do hry?
Ricardo Moniz: „Áno, bude hrať.

S akými pocitmi ste sa vrátili na Slovensko. Prípadne, očakávate aj nejaký fanklub?
Dušan Švento: „Na Slovensko som sa tešil a som rád, že som tu. Je to pre mňa špeciálny pocit. Naposledy som nastúpil proti Žiline v drese Slávie. Samozrejme, už mi volali aj nejakí známi, priatelia, že by sa radi prišli pozrieť, tak uvidíme, koľko lístkov dokážem vybojovať.“

V kádri máte dosť veľkú maródku. Ako to môže ovplyvniť hru mužstva?
Ricardo Moniz: „Nie je to žiaden problém. Každá pozícia je u nás zdvojená alebo ztrojená.“

Aký je váš pohľad na zajtrajší zápas?
Ján Gajdošík: „Chceme hrať dobre v defenzíve, ako tomu bolo v Salzburgu. Našou motiváciou bude streliť prvý gól na európskej pôde. Chceme byť hlavne nebezpečnejší pre súpera.

Otázka na oboch trénerov. Trénovali ste penaltový rozstrel?
Ricardo Moniz: „Patrí to k tomu. Musíme to trénovať.“
Stanislav Griga:„Ja sa takisto musím priznať, že pár pokutových kopov sme si kopli.“

Milan Ondruš, Foto: Jozef Komorný, Zdroj: fksenica.sk


.
Toto je čítané

Zámok v Malackách sa pripravuje na letnú sezónu

Zámok v Malackách alebo Malacký kaštieľ bude od 1. mája do konca…

BM Salon EV