Od 29. septembra do 2. októbra 2011 sa Malacky opäť zaplnia hercami. Tváre z obrazovky a divadelných dosiek vám predvedú svoj kumšt na divadelnom festivale Zejdeme sa na hambálku.


Prípravy sú už v plnom prúde aj napriek divadelným prázdninám. Minulý rok si počas festivalu Zejdeme sa na hambálku sadlo do sedadiel Spoločenského domu MCK a Kultúrního domečka celkovo takmer dvetisíc divákov, počas štyroch dní sa predviedlo desať divadiel, pričom nechýbal ani zahraničný hosť.

Na čo sa môžete tešiť tento rok?
Divadlo na hambálku pod ochrannými krídlami Mestského centra kultúry Malacky pripravilo pre vás opäť bohatú nádielku ochotníckych a profesionálnych divadiel. Hádam môžeme prezradiť, že tento ročník Zejdeme sa na hambálku bude skutočne výnimočný. Budete mať jedinečnú príležitosť vidieť na jednom mieste takých hercov, ako sú Lukáš Latinák, Marián Miezga, Róbert Jakab, Juraj Kemka (všetci z Divadla Astorka Korzo 90), Martin Mňahončák či Judita Hansman. Svoje divadelné umenie predstaví v Malackách aj zahraničný hosť – z Čiech k nám príde autorské Divadlo SemTamFór, ktoré bolo ovplyvnené Šlitrom a Suchým. Okrem domáceho Divadla na hambálku zahrá svoje predstavenie aj ďalšie ochotnícke divadlo, ktoré k nám pricestuje až z Hriňovej. Divadelné lahôdky budú už tradične pripravené aj pre deti a študentov. Ak ste zvedaví, ako zvláda herecké umenie mladá generácia divadelníkov, nesmiete chýbať na predstaveniach Základnej umeleckej školy, Detského divadelného štúdia DNH, Štúdia mladých DNH či študentov malackého Gymnázia.

Súčasťou programu budú aj sprievodné akcie, napríklad vo večerných hodinách sa môžete tešiť na príjemnú hudbu a obdivovatelia výtvarného umenia si zase prídu na svoje na výstave.

Bližšie informácie o festivale a pripravovanom programe budeme pravidelne aktualizovať na www.divadlonahambalku.sk

-dnh-


.
Toto je čítané

Senickej detskej pohotovosti hrozí od júla zatvorenie

Detské pohotovostné ambulancie v Senici a Myjave patria medzi desať bodov ambulantnej…

Trnavské rádio Tak akorát 2024