Od dnes (1.8.) je znovu sprevádzkovaný parkovací systém na Námestí slobody v meste Šaštín -Stráže. Informuje o tom mesto na svojej webstránke.

“Parkovacie lístky si môžete zakúpiť v parkovacom stojane umiestnenom pri zastávke autobusu pred predajňou COOP Jednota, alebo cez QR kód,” informuje mesto.

Parkovanie je prvú polhodinu zdarma, ale každý vodič, parkujúci na Námestí slobody, je povinný ihneď  po zaparkovaní, vytlačiť si z parkovacieho stojanu lístok  – 1/2 hodiny zdarma a lístok uložiť na viditeľné miesto za čelné sklo.

“Toto neplatí pre držiteľov parkovacích kariet, ktoré musia byť taktiež na viditeľnom mieste za čelným sklom a tých vodičov, ktorí využijú QR kód a aplikáciu. Platnosť už zakúpených rezidentských kariet sa predlžuje o 6 mesiacov od dátumu zakúpenia,” dodáva mesto.

Pokyny pre vodičov parkujúcich na Námestí slobody

  • Vodič po príchode na parkovacie miesto a odstavení motorového vozidla je povinný si bezodkladne vytlačiť parkovací lístok. Lístok musí byť na viditeľnom mieste pri prednom čelnom skle. Parkovací automat sa nachádza pri autobusovej zastávke.
  • Akonáhle uplynie lehota 30 minút zdarma, vodič si je povinný vytlačiť ďalší lístok v hodnote 0,50 € na 60 minút.
  • Vodič si môže vytlačiť lístok na ďalších 30 voľných minút až po šesť hodinovej lehote.
  • Všetky tieto úkony je možné zrealizovať aj pomocou QR kódu, ktoré sú umiestnené na informačných tabuliach.
  • Vlastníci parkovacej karty sú oslobodení od úkonov. Musia však mať kartu na viditeľnom mieste.
  • Parkovisko bude priebežne monitorované mestskou hliadkou. Vodič, ktorý sa dopustí porušenia VZN bude sankcionovaný.

Zdroj: mestosastinstraze.sk


.