Muž so zákazom šoférovania mal v Holíči (okres Skalica) pri snahe uniknúť polícii úmyselne viacnásobne naraziť do policajného auta, pričom prišlo aj k zraneniu príslušníka Policajného zboru. Čelí obvineniu z útoku na verejného činiteľa a marenia výkonu úradného rozhodnutia. Trnavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

foto Polícia SR

Vodič podľa polície nereagoval na opakovanú výzvu na zastavenie vozidla, pričom pri úniku odbočil do slepej ulice. Hliadka zastavila za ním tak, aby mu zabránila v ďalšej jazde. “Vodič sa však odmietal podrobiť výzvam polície. Úmyselne mal viacnásobným cúvaním naraziť do policajného auta, ktoré poškodil a jednému z policajtov pri tomto ‘útekovom manévri’ dokonca spôsobil zranenie,” podotkli policajti.

Vodič šoféroval bez príslušného vodičského oprávnenia a navyše v čase, keď mal súdom uložený právoplatný trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. V prípade dokázania viny hrozí tomuto 29-ročnému mužovi trest odňatia slobody v trvaní tri až osem rokov. Stíhaný je vo väzbe.


.