Regionálny úrad verejného zdravotníctva prináša aktualizované informácie o možnostiach kúpania na vybraných jazerách. Tu sú detaily o jednotlivých lokalitách k 2.8.2024.

Odporúčané lokality na kúpanie

Rudava Malé Leváre
Lokalita je vhodná na kúpanie. Kvalita vody spĺňa všetky hygienické normy, a preto je kúpanie bezpečné.

Štrkovisko Sekule – Oširíd
Voda je v poriadku a kúpanie je povolené. Nezaznamenali sa žiadne zdravotne významné ukazovatele, ktoré by obmedzovali rekreáciu.

Lokality, kde sa kúpanie neodporúča

RO Kunovská priehrada Sobotište
Na základe odberov z 24.7. sa zistilo prekročenie limitných hodnôt zdravotne významných mikrobiologických ukazovateľov. Z tohto dôvodu sa kúpanie neodporúča.

Štrkovisko Gbely Adamov
V lokalite došlo k významnému prekročeniu zdravotne významných biologických ukazovateľov na základe odberov z 24.7. Kúpanie predstavuje akútne nebezpečenstvo a zvýšené zdravotné riziko.

RO Gazarka Šaštín Stráže
Odbery z 24.7. preukázali prekročenie limitných hodnôt mikrobiologických ukazovateľov. Kúpanie sa neodporúča kvôli zvýšenému zdravotnému riziku.

Regionálne úrady verejného zdravotníctva pravidelne monitorujú kvalitu vody a vykonávajú štátny zdravotný dozor na kúpaliskách. Verejnosť je vyzvaná, aby sa riadila aktuálnymi informáciami a odporúčaniami pri plánovaní rekreácie na týchto prírodných vodných plochách.


.