V 2. kole futbalovej Niké ligy Skalica remizovala v Banskej Bystrici 1:1. Záhoráci tak remizovali v druhom zápase v rade, tentokrát už aj so so vstreleným gólom.

foto mfkskalica.sk

Niké liga – 2. kolo

MFK Dukla Banská Bystrica – MFK Skalica 1:1 (1:0)

Góly: 13. Veselovský – 90.+3 Ranko
Rozhodovali: Glova – Zemko, Kmec
ŽK: Richtárech, Brenkus, Hlinka – Fábry, Krčík
1310 divákov

Banská Bystrica: Rehák – Klimpl, Godál, Willwéber – Pišoja, Hlinka, Richtárech (81. B. Ľupták), Záhumenský (86. Šikula) – Malec (81. Hanes), Rymarenko, Veselovský (70. Brenkus)

Skalica: Junas – Krčík, Ranko, Hradecky, Černek – M. Nagy, Kopas – Morong (74. Gaži), Alves (46. Mášik), Matejov (46. Leginus) – Fábry

Trénerovi Skalice Pavlovi Majerníkovi chýbali zranení hráči Oliver Podhorin, Emmanuel Sehun a taktiež aj Mário Hollý, ktorý ešte nie je stopercentne pripravený do zápasovej záťaže.

Už v 2. minúte stretnutia vyskúšal pozornosť domáceho Reháka strelou z diaľky skalický kapitán Martin Nagy, no gólman si s ňou poradil. V 7. minúte prišla nepríjemná strela na opačnej strane od Veselovského, ktorú Martin Junas vyrazil a k dorážke sa už domáci nedostali. Ďalšia strela prišla v 11. minúte opäť od Veselovského, tentokrát ale skalickú bránu minul.

Banská Bystrica išla do vedenia v 13. minúte po peknej akcii Rymarenka so Záhumenským, ktorú dvakrát z hranice päťky zakončoval Veselovský. V 38. minúte sa do zakončenia opäť dostal Veselovský, keď sa k nemu dostala lopta po rohovom kope, no poslal ju nad bránu hostí. Päť minút pred koncom prvého polčasu Skaličanov podržal Martin Junas, keď najskôr zneškodnil strelu Rymarenka a následne pekným zákrokom aj dorážku hlavou od Maleca. V 44. minúte musel Junas opäť zasahovať, keď vyrážal pokus Rymarenka z uhla. Po prvom polčase bol stav stretnutia 1:0.

Krátko po výmene strán sa dostal do šance Rymarenko, keď postupoval sám na skalickú bránu, no v poslednom momente si predkopol dlhú loptu a Junas ho dobrým vybehnutím nepustil do zakončenia.

V 54. minúte sa po rohovom kope dostal k hlavičke Willwéber, tá ale skončila aj s prispením Hradeckého mimo ľavej žrde. V 61. minúte sa po Mášikovom rohovom kope dostal k hlavičke Marek Fábry, ale nedokázal ju usmerniť do priestoru Rehákovej brány. V 64. minúte zahral priamy kop Adam Kopas na nabiehajúceho Moronga, tomu ale zakončenie v pokutovom území zneškodnil dobrým vybehnutím domáci brankár.

V 69. minúte sa po chybe v domácej obrane a zlom vybehnutí Reháka, skončilo zakončenie Mareka Fábryho len na pravej žrdi domácej brány. V 73. minúte po prihrávke od Fábryho strieľal vysoko nad bránu Adam Kopas. V 77. minúte prišla opäť strela Skalice, keď z voleja pálil Martin Mášik, ale Rehák bol pripravený.

V 85. minúte vyslal strelu mimo bránu Matej Hradecký. V 90. minúte zápasu nepremenil obrovskú šancu Rymarenko, keď asi z troch metrov nedokázal zasunúť loptu do prázdnej brány a tá skončila mimo. Vyrovnanie Skaličanov prišlo v posledných sekundách zápasu. Martin Černek našiel centrom do šestnástky Michala Ranka a jeho hlavička zapadla k pravej žrdi domácej brány – 1:1.

Hlasy po zápase

Marek Bažík, tréner Banskej Bystrice: “Za prvý polčas musím mojich zverencov pochváliť. Škoda, že sme nevyužili aj ďalšie nebezpečné situácie pred bránou súpera. Ak by sme premenili šance, mohli sme zápas zatvoriť ešte v prvom polčase. Nestalo sa tak, aj to je futbal. V druhom polčase ak zahodíte za stavu 1:0 šance, tak postupne viera odchádza a nervozita sa vkráda do hláv hráčov. Myslím si však, že zápas sme mali ustáť i napriek tomu, že sme už boli po prestávke o niečo pasívnejší. Možno to bolo aj tým, že prvý polčas nás stál veľa síl. Chceli sme byť aktívni, či v ofenzíve ako aj v defenzíve a myslím si, že sa nám to aj darilo. Musím chlapcov pochváliť i napriek tomu, že sme zápas neustáli v poslednej nadstavenej minúte. Veľmi to bolí, ale to je život. V závere duelu sme nemali šťastie, no možno ho budeme mať o týždeň, o dva. Verím, že chalani majú charakter, že toto nás vôbec nezlomí a pôjdeme ďalej.”

Pavol Majerník, tréner Skalice: “Z našej strany to bol veľmi zlý prvý polčas, bez pohybu, agresivity a osobných súbojov. Celý polčas sme mali obrovský problém s bránením súpera vo všetkých zónach ihriska. Bolo to veľké sklamanie pre mňa, lebo nefungovali nám veci tak dozadu ako aj dopredu, napríklad prechodová fáza, chýbali nábehy za obranu súpera. V druhom polčase nastalo zlepšenie. Bol to už zápas hore – dole, domáci mali veľa protiútokov, ktoré sme svojím spôsobom poriešili, až na šancu Rymarenka na konci, ktorý mohol zavrieť zápas. Na naše šťastie sa tak nestalo. Mali sme však oveľa lepší pohyb po prestávke, aj veľkú šancu, keď Fábry dával loptu do žrde. Musím kvitovať, že chalani verili tomu, že dajú gól až do samého konca a s veľkou dávkou šťastia sme napokon zápas doviedli do remízy 1:1.”

zdroj: TASR, mfkskalica.sk


.