Občianske združenie 90871.sk, v spolupráci s obcou Moravský Svätý Ján, za podpory firmy INAT, usporiadalo výnimočné letné kino pod názvom Fest Kino. Táto akcia sa konala v parku pri zdravotnom stredisku, kde si obyvatelia a návštevníci mohli užiť pohodovú atmosféru pod holým nebom.

Letné kino sa konalo za ideálneho počasia, ktoré bolo ako stvorené pre večerné premietanie pod hviezdami. Počasie prialo nielen teplým letným večerom, ale aj odpudilo nepríjemných komárov, takže diváci si mohli filmové zážitky užiť bez rušenia.

Program podujatia začal animovanou rozprávkou Tom a Jerry, ktorá potešila najmä najmenších návštevníkov. Hlavným bodom večera bol nový slovenský film Kavej, ktorý mal premiéru len koncom júla tohto roka. Film priniesol návštevníkom nielen zábavu, ale aj možnosť podporiť slovenskú kinematografiu.

Občianske združenie 90871.sk sa postaralo aj o občerstvenie pre návštevníkov. Pripravili osviežujúce limonády a čerstvý popkorn, na ktorý si síce museli návštevníci kina chvíľu počkať, ale o to viac si ho potom vychutnali. Počas celého večera panovala v parku uvoľnená a priateľská atmosféra.

Výťažok z dobrovoľných príspevkov, ktoré občianske združenie vyzbieralo, spolu s peniazmi utŕženými z bufetu, budú použité na podporu ďalšieho ročníka už pre mnohých známeho letného festivalu Fest Zdravo. Táto udalosť sa koná prvú júnovú sobotu, a je oslavou zdravého životného štýlu. V štvrtom ročníku si diváci mohli vychutnať vystúpenie superstáristky Petry Zubčákovej, akrobatické kúsky pouličného cirkusu Dreamdancers a obohacujúce debaty na témy ako joga, otužovanie, nordic walking či psychológia detského športovca. Čo chystá tím Fest Zdravo v nasledujúcom piatom ročníku, môžeme sledovať na ich sociálnych sieťach Fest zdravo, alebo na stránke www.festzdravo.sk.

Občianske združenie 90871.sk má tento rok za sebou už aj ďalšiu úspešnú udalosť – Fest piknik. Tento piknik sa konal pri príležitosti otvorenia novo zrekonštruovaného Habánskeho sklepa. Návštevníci si mohli opiecť špekačky a stráviť príjemné chvíle za sprievodu pohodovej hudby, výberových vín a limonád.

Občianske združenie 90871.sk ďakuje všetkým, ktorí podporujú ich podujatia svojou účasťou a dobrovoľnými príspevkami. Bez tejto podpory by nebolo možné organizovať takéto krásne a zmysluplné akcie, ktoré obohacujú komunitný život v Moravskom Svätom Jáne.


.