V Malackách plánujú vybudovať novú obytnú štvrť s občianskou vybavenosťou. Vyrásť tam majú rodinné a bytové domy, bývanie pre seniorov či materská škola. Vyplýva to zo zámeru, ktorý investor – spoločnosť Horima – predložil na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA). Predpokladané investičné náklady na realizáciu stavby sú odhadované na približne 46 miliónov eur.

ilustračné foto Envato Elements / db3_16

“Projekt Malacky Horima je architektonicky koncipovaný tak, aby vhodne zapadol do prostredia, v ktorom je situovaný,” uviedol investor v zámere. Dotknuté územie sa nachádza vo východnej časti mesta Malacky.

V zámere investor priblížil, že v južnej časti územia sa má nachádzať zástavba 16 rodinných domov a jedného bytového domu. V severnej časti má pokračovať bývanie v rodinných domoch, kde sa nachádza 55 radových domov a štyri samostatne stojace rodinné domy.

“V severnej časti sa nachádza blok štyri s hniezdovou zástavbou so spoločným vnútorným poloverejným priestorom. Plocha orientovaná juhozápadne je určená na bývanie a občiansku vybavenosť,” doplnil. Zároveň v blokoch sedem a osem je navrhované bývanie v bytových domoch, v ktorých sa majú nachádzať aj priestory pre občiansku vybavenosť.

Územie má byť tiež prepojené s mestom lávkou pre peších a cyklistov, ktorá pôjde ponad diaľnicu D2 a vyústi na Rakárenskej ulici. Celkovo má vzniknúť aj 498 parkovacích miest.

Výstavba sa má podľa zámeru realizovať vo viacerých etapách. Termín ukončenia výstavby prvej etapy je v roku 2027 a ukončenie výstavby druhej a tretej etapy sa plánuje o rok neskôr.


.