V senických základných školách (ZŠ) sa počas leta venujú okrem bežnej údržby, kosenia a opráv aj novým vylepšeniam. Cieľom je snaha o zlepšenie podmienok pre žiakov a zamestnancov. Mesto Senica o tom informovalo na svojom webe.

foto senica.sk

V hlavnej budove ZŠ na Ulici V. Paulínyho-Tótha na treťom podlaží prišlo k zníženiu stropov vo všetkých triedach a k výmene svetiel. “Pôvodne počítačovú učebňu prerobili na modernú triedu. Okrem tradičného maľovania kuchyne bude tento rok vymaľovaná aj telocvičňa, ktorá tak dostane nový vzhľad,” priblížilo mesto.

Počas prázdnin bola na ZŠ na Komenského ulici vymaľovaná telocvičňa a kuchyňa, ktorá sa z hygienických dôvodov maľuje každé leto. “Učebňa chémie sa dočkala nového nábytku a momentálne sa čaká na dodanie nových vodovodných batérií, ktoré dokončia modernizáciu tejto učebne,” doplnila samospráva.

V jedálni ZŠ na Sadovej ulici vymenili starý sklobetónový panel za modernejší materiál. V kuchyni bola okrem maľovania kompletne vymenená elektroinštalácia a osvetlenie, čím sa zvýšila bezpečnosť práce. “Spojovacia chodba s blokom B dostala nové znížené podhľady a moderné osvetlenie. Ako každý rok sa vymaľovali deviatacké triedy, do ktorých prichádzajú noví piataci,” podotklo mesto.

Na ZŠ s materskou školou na Mudrochovej ulici bola vytvorená nová prvácka trieda, ktorá je plne bezbariérová, aby vyhovovala potrebám zdravotne znevýhodnených detí. Spolu so susediacim školským klubom boli bezbariérovo upravené aj toalety. “V jedálni pribudli nové jedálenské stoly a výdajné pulty, ktoré sa vymenili a upravili. Nové pulty boli nainštalované aj v kuchyni. Pre škôlkarov sa buduje plot oddeľujúci cestu od detského ihriska a vstupná hala školy bola esteticky upravená,” doplnila samospráva.


.