Záhorské múzeum v Skalici v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom a lektorkou Markétou Poskočilovou organizuje worskoshop s názvom Vynález kníhtlače alebo od pisára po Gutenberga. Workshop sa bude konať v piatok 27.9. a je určený pre školy aj pre širokú verejnosť.

zdroj wordfoolery.wordpress.com

Historička a výtvarníčka Markéta Poskočilová predstaví, akou premenou prešla kniha v období stredoveku. Príkladom bude prvotlačová knižnica Olomouckej kapituly a jej najzaujímavejšie časti.

Zároveň bude možnosť si prezrieť a skúsiť pracovný materiál pisára i tlačiara, od husieho brka, pigmentov, plátkového zlata po tlačiarenský lis z doby Johanna Gutenberga. Na ňom si vyskúšate náročnosť samotnej technológie tlače a presvedčíte sa, že vynález kníhtlače predstavoval vtedajšiu revolúciu v šírení myšlienok.

Workshop je určený pre školy i širokú verejnosť. Cena je 1€/žiak a 5€/dospelý. Trvanie programu je 90 minút pre školy a 120 minút pre dospelých.

Workshop pre školy začína o 10.00 hod. a pre verejnosť o 17.00 hod. Projekt sa realizuje s finančnou podporou Mesta Skalica.

Rezervácie a bližšie informácie: sona.spacilova@zahorskemuzeum.sk 


.