Trnavský samosprávny kraj (TTSK) dokončil výstavbu dočasného premostenia, ktoré bude slúžiť počas rekonštrukcie mosta ponad Chvojnicu pri Holíči. Informuje o tom odbor komunikácie TTSK.

foto Martin Hrnčirík

Dočasné premostenie, postavené z betónových prefabrikátov, sa nachádza hneď vedľa pôvodného mosta, ktorý bude zbúraný a nahradený novou konštrukciou. “Vďaka vybudovaniu dočasného premostenia nebude musieť byť odklonená premávka do okolitých obcí. Konštrukcia i šírka premostenia sú totiž dostatočne veľké na to, aby mohla byť premávka po ňom vedená v oboch smeroch a aby po premostení mohli prejsť všetky druhy vozidiel,” informuje kraj.

Motoristi budú môcť prechádzať po dočasnom premostení od piatka 23. augusta 2024 od 16.00 hod. Po premostení bude možné prechádzať za zníženej rýchlosti, pričom v tejto súvislosti TTSK žiada motoristov o rešpektovanie dočasného dopravného značenia.

Do vybudovania dočasného premostenia investovala župa sumu 348-tisíc eur, pričom konštrukciu bude využívať Správa a údržba ciest TTSK aj pri ďalších rekonštrukciách mostov na území kraja. Po vybudovaní a sprevádzkovaní dočasného premostenia pristúpi župa k samotnej rekonštrukcii mosta ponad Chvojnicu, ktorá bude v sume 736-tisíc eur.


.