V súvislosti s incidentom v obci Radošovce, o ktorom sme informovali v sobotu (13.8.), polícia obvinila troch Turkov zo zločinu ublíženia na zdraví. 30 ročný Turek žijúci trvale v Rakúsku mal na tanečnej zábave, v miestnom kultúrnom dome, až dehonestujúcim spôsobom obťažovať mladú ženu.

Foto: SITA Zdroj: enovinky.sk

Zastal si ju jej brat a ten sa následne stal terčom útoku. Vzápätí sa strhla bitka, pričom traja Turci útočili na miestnych palicami s drôtom a ostňami. 20 ročný mladík z Radošoviec, ktorý si zastal sestru, skončil s ťažkým zranením v bratislavskej nemocnici.

Útočník ho niekoľkokrát bodol do oblasti hrudníka. 32 ročný Skaličan utrpel bodnú ranu do zápästia a z nemocnice bol prepustený do domáceho ošetrenia. 25 ročný muž z Radošoviec, ktorý utrpel bodnú ranu do brucha, je hospitalizovaný v nemocnici a liečiť sa bude viac ako týždeň. Polícia, aj za pomoci občanov Radošoviec, podozrivých mužov zakrátko zadržala. Dvaja Turci (30 a 25 rokov) sú zadržaní v cele policajného zaistenia a tretí (27 rokov) je hospitalizovaný v nemocnici, kde ho stráži polícia. Vyšetrovateľ spracoval podnet na ich väzobné stíhanie a v prípade uznania viny im hrozí odňatie slobody na 5 až 12 rokov.

Martina Kredatusová


.

BM: Ustekana sobota