V sobotňajšom (24.8.) zápase 5. kola najvyššej slovenskej súťaže zvíťazili futbalisti Spartak Trnava na ihrisku MFK Skalica 2:1. Trnavčania figurujú v tabuľke so šiestimi bodmi na 4. mieste, Skaličania majú dva body a klesli na poslednú priečku.

foto mfkskalica.sk

Niké liga – 5. kolo

MFK Skalica – FC Spartak Trnava 1:2 (0:0)

Góly: 90.+2 Leginus – 59. a 81. Daniel
Rozhodovali: Ziemba – Bednár, Juhoš
ŽK: Černek, Podhorin – Kratochvíl, Sabo
2515 divákov

Skalica: Junas – Černek, Podhorin, Hradecký, Ranko – Nagy, Mášik (62. Kopas) – Yao (62. Gaži), Alves (72. Vlasko), Morong (81. Leginus) – Jibril (72. M. Fábry)

Spartak: Frelih – Holík, Sabo, S. Kóša, Mikovič (86. Pich) – Kratochvíl (86. Kubista), Corryn (46. Paur) – Zeljkovič – Daniel, M. Ďuriš (90.+9 Karhan), Azango (90.+8 Procházka)

Tréner domácich Pavol Majerník nemal k dispozícii hráčov Adama Krčíka, Kaua Mouru, Emanuela Sheuna a Róberta Matejova.

V 4. minúte prišla prvá strela od Kratochvíla po prihrávke Daniela, ale bola stečovaná na roh. V 21. minúte sa do zakončenia na zadnej žrdi dostal po centri Corryna Sebastián Kóša, ale z pomerne zložitej situácie mieril len mimo skalickú bránu. V 28. minúte sa do zakončenia z vnútra šestnástky pretlačil Ďuriš, ale Martin Junas bol pripravený a s jeho strelou si poradil. V 30. minúte sa v šestnástke uvoľňoval Jibril, ktorý spadol po súboji s Erikom Sabom, no rozhodca pokutový kop neodpísal. Dodatočne po dlhom skúmaní penaltu nepotvrdil ani systém VAR.

V 39. minúte prišla prvá strela domácich, kedy sa po individuálnej akcii skúšal presadiť Adam Morong, ale strieľal nad trnavskú bránu. V 45. minúte prišla najväčšia šanca prvého polčasu. Trnavčania dobre zakombinovali pred našou šestnástkou, k strele sa dostal Azango, ale mieril mimo ľavej žrde skalickej brány. Do kabín sa tak po prvom polčase odchádzalo za nerozhodného stavu 0:0.

Po výmene strán prišla prvá šanca Skaličanov v 54. minúte, kedy Davi Alves po dobrom sklepnutí od Jibrila a v dobrej pozícii strieľal nad bránu hostí. V 59. minúte si na centrovanú loptu Holíka naskočil Paur, jeho hlavička skončila na ľavej žrdi. Následne sa lopta opäť dostala do šestnástky domácich a po viacnásobnej snahe Trnavčanov o zakončenie otvoril skóre zápasu Erik Daniel. Celá situácia sa dlho preverovala systémom VAR, nakoniec rozhodca Ziemba gól uznal – 0:1.

V 73. minúte zahrával priamy kop Adam Kopas, ale jeho strela bola stečovaná. O minútu neskôr skončila dobrá strela Martina Nagya vedľa brány. V 81. minúte Trnava zvýšila vedenie na 2:0 po kolmej akcii stredom obrany. Prvú strelu Ďuriša Martin Junas vyrazil, no na dorážku Erika Daniela už nemal nárok – 0:2. V nadstavenom čase vyšla domácim rýchla akcia po ľavej strane, kedy po centri Vlaska znížil na konečných 1:2 hlavou nabiehajúci Lukas Leginus.


.