Futbalisti MFK Skalica a FC Košice remizovali 0:0 v sobotňajšom zápase 6. kola Niké ligy. Skaličania sú po piatich odohratých zápasoch na poslednom 12. mieste tabuľky s tromi bodmi za remízy. Ako jediný tím ešte v doterajšom priebehu sezóny nezvíťazili.

foto mfkskalica.sk

Niké liga, 6. kolo

MFK Skalica – FC Košice 0:0

Rozhodcovia: Kružliak – Pozor, Štofik
ŽK: Mášik, Dani Alves, Kopas – Innocenti, Fabiš, Gallovič
532 divákov

Skalica: Junas – Krčík, Hradecký, Podhorin, Černek – Mášik (82. Kopas), Nagy – Leginus (71. Emmanuel), Dani Alves (83. Vlasko), Morong – Fábry (82. Jibril)

Košice: Šípoš – Jakubko, Kružliak, Innocenti – Fabiš, Gallovič (90.+5 Takáč), Zsigmund, Bokros (57. Magda) – Faško (77. Varga) – Medved, Niarchos (77. Miljanič)

Tréner Skalice Pavol Majerník nemal na víkendové stretnutie k dispozícii zraneného Róberta Matejova a ani Adama Gažiho, ktorý je po chorobe. Prvý štart v lige si v druhom polčase pripísal aj nováčik v skalickom drese, Emmanuel Sheun, ktorého v úvode sezóny pribrzdilo zranenie.

V 12. minúte zápasu prišiel prvý vzruch, keď Adam Krčík našiel na prednej žrdi Mareka Fábryho, ale s jeho zakončením si hosťujúci Šípoš poradil. O pár minút neskôr pohrozili po rohovom kope Košice. Lopta sa dostala k Innocentimu, ale jeho zakončenie vyrazil Martin Junas na roh. Následne po dobrom nábehu strieľal z uhla Adam Krčík, ale Šípoš jeho strelu vyrazil na rohový kop. V 27. minúte Leginusova strela na prednú žrď nemala potrebnú razanciu. O tri minút neskôr ten istý hráč poslal spätnú prihrávku na Daviho Alvesa, ale jeho strelu zblokoval Kružliak. V 33. minúte poslal Bokroš nepríjemnú loptu do priestoru päťky, ale Medveď na loptu nedosiahol a Junas ju vyrazil do bezpečia. V 37. minúte po sklepnutí od Fábryho strieľal z vnútra šestnástky Leginus do pravej žrde košickej brány – 0:0.

Krátko po výmene strán poslal Matej Hradecký prízemný center do šestnástky, ale pred Alvesom stihla hosťujúca obrana odvrátiť loptu do bezpečia. 58. minúta priniesla nepríjemnú strelu Nagyho, ale Šípoš ju dokázal zneškodniť. Skalický tlak na bránu hostí postupne narastal. V 62. minúte využil zlú rozohrávku hostí Marek Fábry, no jeho šancu vytesnil Šípoš na roh. V 87. minúte po dobrej kombinácii, ktorú rozbehol Ján Vlasko, sklepoval loptu pre Adama Moronga Jibril, ale jeho strelu vyrazil Šípoš. Po následnom rohovom kope Vlaska si dobre nabehol Emmanuel, ale Šípoš opäť podržal hostí dobrým zákrokom. V nadstavenom čase sa do lopty oprel ešte Adam Kopas, ale Šípoš jeho strelu vyrazil na roh. Zápas sa tak skončil nerozhodne 0:0.

Po tomto kole nasleduje v najvyššej futbalovej súťaži reprezentačná prestávka, po ktorej sa zeleno-bieli predstavia na pôde Žiliny, a to 14. septembra o 18.00 hodine.

Hlasy po zápase

Pavol Majerník, tréner MFK Skalica: „Dnes sme boli počas celého zápasu lepším mužstvom, myslím, že len začiatok druhého polčasu bol z našej strany taký kostrbatejší, ale mrzí ma to hlavne za chalanov, že sme nezvíťazili, lebo dnes by si to zaslúžili za ten výkon. Pristúpili k tomu zodpovedne a plnili veci, ktoré sme si povedali. My ale nie sme mužstvo, ktoré si vypracuje desať šancí za zápas a z tohto pohľadu ma to hlavne mrzí, že sme nestrelili gól, pretože keby sme ho strelili, tak by sme zápas doviedli do víťazného konca.“

Adam Moronog, záložník MFK Skalica: „Myslím si, že v tých akciách sme urobili všetko, čo sme mohli, chýbal tomu už len gól a je to remíza, čo nás trochu hnevá, lebo ja si myslím, že sme boli lepším tímom, mali sme viac gólových šancí a už to len pretaviť do toho gólu. Možno trochu lepšia muška, alebo trochu viac šťastia a víťazstvo by sa priklonilo na našu stranu a bolo by to veselšie. Určite to bol o dosť lepší výkon z našej strany, ako v predchádzajúcich kolách, či už smerom dozadu alebo dopredu. Mali sme tam celkom dobré veci, chýbal tomu už len gól a bolo by to víťazné a určite aj zaslúžené. Aktuálne nás čaká reprezentačná prestávka, počas ktorej popracujeme na efektivite a iných veciach a verím, že po reprezentačnej pauze sa naladíme víťazne.“

Zdroj: TASR, mfkskalica.sk


.