V sobotu 7. septembra sa v Stodole v Kútoch uskutoční tretí ročník literárneho festivalu Literárne dožinky. Podujatie organizuje knižný klub Čukuládový sen.

spisovateľ Jan Púček, foto litcentrum.sk

Program zahŕňa burzu kníh, autorské čítanie s Jánom Púčekom a literárny kvíz. „Máme tu tretí ročník jedinečného a jediného kúcanského literárneho festivalu Literárne dožinky. Aj tento rok sa stretneme v krásnom priestore Stodoly na Bratislavskej 210 v Kútoch, ktorá patrí občianskemu združeniu Pjekné mjestečko, a tak trochu aj nám všetkým,“ informuje o podujatí knižný klub Čukuládový sen.

Festival otvorí knihobranie o 14:00, kde môžu návštevníci priniesť knihy do burzy a vymeniť ich za nové. „Ak by ste chceli na dožinky priniesť knihy do burzy, budeme len radi. Vyberte také, ktoré sú v dobrom stave a myslíte si, že by mohli potešiť ešte niekoho ďalšieho,“ dopĺňajú organizátori.

O 15:30 sa uskutoční autorské čítanie a debata so spisovateľom Jánom Púčekom, ktorý predstaví svoju knihu Karpaty. Čítanie bude sprevádzané živou hudbou v podaní Archívneho chlapca. Podvečer o 17:00 sa uskutoční literárny kvíz.

„Tešiť sa môžete aj na chutné občerstvenie, čokoládu, tvorivý kútik a neformálne rozhovory nielen o knihách. S občerstvením nám už tradične pomôžu vždy ochotné Kúcanské poTVORky,“ uzatvárajú organizátori festivalu z knižného klubu Čukuládový sen.

Ján Púček vyštudoval dramaturgiu a scenáristiku na VŠMU a pôsobí ako redaktor vo vydavateľstve Absynt. Je autorom niekoľkých poviedkových kníh, románu, novely a spoluautorom jednej knihy pre mládež. Za svoju literárnu tvorbu získal viaceré ocenenia. Hoci pochádza z Liptova, je úzko spätý so západným Slovenskom a najmä Malými Karpatami, o ktorých napísal knihu, z ktorej bude na podujatí čítať.


.