Obecný podnik Kúty ukončil verejnú súťaž na nájomníka nedostavanej budovy Fitness – relax – Kúty v centre obce, do ktorej už investoval vyše 300 000 eur a čerpá tiež úver vo výške 450 000 eur. Prihlásili sa traja potenciálni nájomníci. Informáciu potvrdil štatutár podniku Martin Ondriska s tým, že sa uskutoční rokovanie o víťazovi súťaže.

Podnik vyhlásil verejnú súťaž 22. augusta, ukončil ju 30. augusta. “Nájomná zmluva sa bude uzatvárať na dobu určitú v trvaní najviac 30 rokov,” približuje dokument zverejnený na webe obce s tým, že podnik sa zaviaže k dokončeniu budovy na vlastné náklady do roka od uzatvorenia zmluvy. V gescii nájomcu bude tiež vybavenie povolenia na jeho užívanie pre dohodnutý účel.

Účel nájmu môže byť podľa informácií samosprávy podnikateľský i nepodnikateľský. “Musí spĺňať podmienky verejnej dostupnosti aktivít v ňom prevádzkovaných,” dodáva. Minimálnu výšku nájomného podnik stanovil na sumu 1800 eur mesačne.

Stavba s výmerou 523 štvorcových metrov (m2) bez súpisného čísla už podnik stála 350 000 eur z jeho vlastných zdrojov. Referentka ekonomiky, rozpočtu, účtovníctva a fakturácie obce Ľubica Lániková informovala, že podnik si na dokončenie stavby zobral úver. “Podpísal zmluvu o poskytnutí úveru vo výške 450 000 eur,” zhrnula.


.