Jesenná móda sa tento rok ponesie v trende všestrannosti a kreativity, ale nebude chýbať ani klasika. Džínsovina, biela košeľa a khaki trenčkoty skombinované s basic nohavicami a maxi sukňami dokazujú, že najlepší outfit  je niekedy ten najmenej komplikovaný. Jeseň je však aj módna príležitosť pohrať sa s farbami, textúrami, strihmi a vrstvením. Nemajte pritom strach do svojich kreatívnych variácií zakomponovať kúsky uplynulej sezóny, s ktorými sa vám ešte nechce rozlúčiť. V našom prípade je to podprsenka bez ramienok. Ukážeme vám, že rozhodne má svoje miesto medzi all-season modelmi.

ilustračné foto

Horúca dvojka sezóny: Tubový top a oversize košeľa

Obľúbený letný tubový top je ďalším kúskom, ktorý s príchodom jesene nepatrí do starého „módneho“ železa. Štýlovo ho využijete pri vrstvení. Skombinujte čierny top s basic nohavicami s vysokým pásom alebo s džínsovou sukňou. Pridajte ledabolo zapnutú bielu košeľu oversize strihu a celý outfit zakončite dlhým viacvrstvovým náhrdelníkom. Aby ste výsledný dojem nenarušili vykúkajúcimi ramienkami, zvoľte strapless podprsenku. Košeľu tak budete môcť v prípade potreby bez ostychu zhodiť.

Náš tip: V chladnejších dňoch nahraďte košeľu obľúbeným kardiganom alebo blejzrom. Horúcu kombináciu na príjemný jesenný večer zas dosiahnete spárovaním tubového topu a koženky do pása.

Odhalené ramená a wide leg

Obľúbené široké nohavice budú túto módnu sezónu ešte širšie. A akokoľvek sú trendy, povedzme si pravdu, sami o sebe na sexepíle nepridávajú. Rafinovaný spôsob, ako dodať wide leg outfitom štipku atraktivity, ponúkajú tričká a blúzky s trojštvrťovými alebo dlhými rukávmi a odhalenými ramenami. Ak si to môžete dovoliť, zvoľte dokonale padnúci priliehavý model poodhaľujúci plecia a ramená. V opačnom prípade stavte na vzdušnejší kúsok ležérne zapravený do nohavíc. Na ramienka definitívne zabudnite. Odhalené ramená majú byť vašim triumfom a potrebujete ich ukázať v celej ich dokonalosti. Podarí sa vám to jedine s kvalitnou podprsenkou bez ramienok.

Kreatívne strihy

Jesenná móda, to nie sú len úplety a vlnené kabáty. Slnečné dni babieho leta si doslova pýtajú experimenty so strihmi a farbami. Zatiaľ čo paleta sa bude prirodzene pohybovať v zemitých odtieňoch či tónoch červenej, bordovej, oranžovej a tmavozelenej, siluety ponúkajú o niečo viac priestoru pre kreativitu. Slnečnou jeseňou sa ponesú asymetrické strihy a nečakané výkroje prekvapivo poodhaľujúce pokožku. Medzi nimi majú svoje miesto topy s jedným rukávom, strečové blúzky s hlboko vykrojeným chrbtom aj rafinované prestrihy vyplnené transparentnými tkaninami. Žiaden z kúskov poodhaľujúcich dekolt, ramená a chrbát sa pritom nezaobíde bez vhodnej podprsenky. V mnohých prípadoch vás zachráni práve tá bezramienková, ktorú ste už chceli odložiť do zadnej časti šatníka.

Transparentné úplety

Transparentné tkaniny, najmä háčkované a pletené, ale miestami aj čipkované, boli hitom uplynulej sezóny a z ulíc nevymiznú ani v chladnejších dňoch. Zatiaľ čo v lete sme nosili háčkované plavky a chytali v nich vitamín D, na jeseň sa tieto tkaniny prirodzene preklopia do svetrov, pulóvrov a blúzok. Trendy však zostane voľný, riedky úplet s vypleteným alebo uháčkovaným vzorom, ktorý budeme v chladnejších dňoch vrstviť. Mimoriadne vkusnú kombináciu dosiahnete spojením bandeau podprsenky bez ramienok, farebne totožného alebo kontrastného háčkovaného pulóvra krátkeho strihu a širokých džínsov alebo nohavíc.

Špeciálne príležitosti

Slnečná jeseň je jedným z najkrajších a najpríjemnejších období pre svadobné obrady. Na to príde prelom októbra a novembra, čo je tiež čas stužkových slávností maturantov. Možno vás poteší aj nejaké to pozvanie na párty alebo oslavu. Na všetky tieto príležitosti sú aj v jesennom období vhodné dlhé šaty s odhalenými ramenami, cez ktoré si v prípade chladnejšieho počasia prehodíte štólu, prípadne bolerko. Dekolt by vám však mal zdobiť vkusný náhrdelník, nie vykúkajúce ramienka podprsenky. Aj pri špeciálnych príležitostiach preto oceníte kvalitný bezramienkový model spodnej bielizne.

Tip na záver: Kvalitná podprsenka bez ramienok môže byť aj voľbou pohodlia. Najmä dámy s bolesťami chrbtice často pociťujú pri nosení klasickej podprsenky s ramienkami záťaž v oblasti ramien. Kvalitná podprsenka vám poskytne podporu svojím obvodom a úplne tým odľahčí ramená a chrbát.


.