Situácia v obciach nachádzajúcich sa v okrese Malacky pri rieke Morava je zatiaľ pokojná. Samosprávy sa však pripravujú na jej prípadné zhoršenie v dôsledku pretrvávajúceho dažďa a avizovaného silného vetra.

foto wikipedia

Do areálu bývalého družstva v obci Záhorská Ves bude navezený piesok určený na napĺňanie vriec. “Zatiaľ je u nás situácia pokojná. Premáva ešte aj kompa. Myslím si, že to bude dramatickejšie až od zajtra” uviedol pre TASR zástupca starostu Záhorskej Vsi Pavol Danihel.

Na krátkom úseku v obci Suchohrad bola inštalovaná mobilná protipovodňová bariéra. “Dúfam, že nepríde až k takej kritickej situácii, ako bola v roku 2006. A že sa nám nestane niečo podobné, ako vtedy zažila rakúska strana,” povedal pre TASR starosta Suchohradu Jozef Temer. Podotkol, že v obci sa snažia byť pripravení na zhoršenie situácie.

Starosta obce Gajary Martin Rybecký poukázal na to, že v obci sledujú najmä stav a naplnenosť kanalizácie a odtoky vody. “Postupne sa pripravujeme na prípadné napĺňanie vriec pieskom,” dodal pre TASR.


.