Mesto Senica vzhľadom na nezmenenú nepriaznivú predpoveď počasia uzatvorí do pondelkového (16. 9.) rána vstup na cintorín. Dôvodom je možné padanie konárov. Samospráva o tom informovala na svojom webe.

foto mesto Senica

“Z rovnakého dôvodu občanom dôrazne odporúčame, aby pri svojich trasách vynechali mestský park a podobné lokality s veľkými stromami,” priblížilo mesto, ktoré vzhľadom na pretrvávajúce zrážky preventívne dokúpilo vrecia na piesok. “Zásoba piesku je pripravená v mestskej časti Kunov, ktorá býva pri takomto počasí najviac exponovaná,” spresnila samospráva.

Keďže mala Kunovská priehrada pre dlhotrvajúce sucho zníženú hladinu, je regulovaná podľa aktuálneho prítoku. Podľa Slovenského vodohospodárskeho podniku žiadne mimoriadne vypúšťanie nie je potrebné.

Pripravenosť na prípadné mimoriadne situácie avizujú dobrovoľní hasiči či mestská polícia. “Ale aj poverení pracovníci mesta Senica, technických služieb, Sociálneho podniku mesta Senica a Rekreačných služieb mesta Senica. Súčinnosť v prípade potreby poskytne aj Poľnohospodárske družstvo Senica,” spresnilo mesto.


.