Hladiny riek Dunaj a Morava v Bratislavskom kraji stúpajú. Tretí stupeň povodňovej aktivity v súčasnosti dosiahli vo Vysokej pri Morave a v bratislavských mestských častiach Devínska Nová Ves a Staré Mesto. Informoval o tom Bratislavský samosprávny kraj na sociálnej sieti s tým, že pre nepriaznivé počasie prijali viaceré opatrenia.

Stavanie pieskových zábran, Zdroj foto: Bratislavský kraj

“Mimoriadna situácia v súvislosti s počasím bola vyhlásená v piatok (13. 9.) v meste Bratislava aj v okrese Malacky. (…) V Bratislave na nábreží Dunaja je uzavreté spodné parkovisko Tyršák – Lunapark. Umožnený je len výjazd z parkoviska. Tok Blatiny v Pezinku prekročil hladinu zodpovedajúcu stupňu povodňovej aktivity,” oznámila krajská samospráva.

Informovala aj o aktuálnej hydrologickej situácii. “Na Morave je výrazný vzostup, na Dunaji a na ostatných tokoch ustálenosť až mierny vzostup vodných hladín. Podľa predpokladaného vývoja poveternostnej situácie očakávame na Morave vrátane jej prítokov a na Dunaji vzostup až výrazný vzostup,” dodala.

Veľkú časť Slovenska, najmä Záhorie a Myjavu, môžu v sobotu potrápiť výdatné dažde. Pre väčšinu okresov platia výstrahy pred dažďom aj povodňami. Pre západné a časť stredného Slovenska sú vydané aj výstrahy pred vetrom.


.