Hladina vodného toku Teplica v obci Sobotište v okrese Senica oproti nedeli (15. 9.) výrazne poklesla. Momentálne dosahuje hodnotu 115 centimetrov. V nedeľu predpoludním v čase kulminácie mala 335 centimetrov. TASR to uviedol starosta obce Vladimír Jan Kružík.

foto FB Sobotište

“Stále sme preventívne ponechali pri koryte Teplice zábrany v podobe vriec s pieskom. Hasiči chodia po domácnostiach, kde je to potrebné, odčerpávajú vodu,” priblížil starosta. Prognóza je podľa jeho slov priaznivá.

V nedeľu pomáhali v Sobotišti s rozmiestňovaním vriec s pieskom aj vojaci. Zaplavené boli najmä garáže, hospodárske budovy a záhrady. “Evakuovať sme museli jednu pani, ktorá bola imobilná,” dodal.

Situácia je oproti predošlým dňom pokojnejšia aj v obci Plavecký Peter v okrese Senica. Starostka Jozefína Bartoňová TASR uviedla, že počas nedele napĺňali vrecia s pieskom z dôvodu narastajúcej hladiny miestneho potoka. Hasiči odstraňovali nánosy nečistôt.

“Hrozilo nám vyliatie potoka, vyhlásili sme druhý stupeň povodňovej aktivity. Našťastie, hladina klesla,” podotkla s tým, že viaceré domácnosti majú z dôvodu predchádzajúcich intenzívnych zrážok zaplavené záhrady.


.