Kvôli výrazným dažďom a kalamitnej situácii na Záhorí sa duel 3. kola najvyššej hádzanárskej súťaže Niké Handball extraligy odohral namiesto Malaciek na východe republiky v Prešove.

foto Lucia Obžerová

Tatran Prešov – HC Záhoráci 40:23 (18:11)

Najviac gólov Tatran Prešov: Karlov 9, Sako 6, Antl 5, Caballero Hernandez 4/2.

Zostava a góly HC Záhoráci: Samardzija, J. Rybár, Velebný – Diamantović 1, Ristić 6, Valachovič 1, Vasović 3, Jánoš, Tóth 1, Žunić 2, Kovács 3/3, Konečný 1, Spasić 2, Prevaj 2, Krajčír 1, tréner mužstva Ćirić, vedúci mužstva B. Grich a M. Rybár.

Zápas nezačali Záhoráci dobre. Na gól Mitaľa síce ešte dokázal odpovedať Žunić, ale potom nasledovala šnúra štyroch gólov Prešova a domáci odskočili na konci piatej minúty do vedenia 5:1. Tréner hostí Ćirić si v 10. minúte zobral prvý oddychový čas, ale to len na chvíľu zastavilo rozbehnutých domácich. Tí sa po presnom zásahu Barrosa v 17. minúte ujali vedenia už 13:4 a to donútila srbského trénera Záhorákov k druhému oddychovému času. Ten predsa len hosťom pomohol a v druhej časti prvého polčasu už súperovi nedovolili navyšovať náskok. Do šatní sa napokon išlo za stavu 18:11 pre favorita.

Úvod druhého polčasu Záhoráci dokázali prvých šesť minút držať so súperom krok, ale desaťminútovku od 37. minúty vyhral Prešov 11:3 a odskočil Záhorákom na 15-gólový rozdiel. Ten ešte v závere zápasu dokázal mierne navýšiť a pripísal si očakávané víťazstvo.

Na Záhorákov čaká najbližšiu sobotu 21. septembra od 18.00 h mimoriadne dôležitý duel v Bratislave s ŠKP, v ktorom sa pokúsi získať prvé body v tomto ročníku Niké Handball extraligy.

Hlas po zápase

Bojan Ćirić, tréner HC Záhoráci: „Opäť sme mali veľmi dobré okamihy, ale aj 12-minútový úsek, keď sme mali veľké problémy. Za stavu 18:12 sme mali niekoľko zlých striel a tiež sme niekoľkokrát trafili tyč a žrď. Keď hráte s tímami ako Prešov, je ťažké, keď nepremeníte čisté šance. Vždy za to zaplatíte. Videl som niekoľko veľmi pozitívnych vecí a myslím si, že budúci týždeň začneme dôležitejšie zápasy. Po náročnom úvode sezóny to bude ťažké, ale verím, že budeme mať hlavy na mieste. Teraz hráme proti tímom, ktoré sú priamymi súpermi o naše ciele a musíme byť oveľa lepší. Naozaj si myslím, že budúci týždeň ukážeme, že tento tím má čo dať. Pozývam všetkých do Bratislavy, aby nám pomohli dosiahnuť náš cieľ. Gratulujem Prešovu k víťazstvu a rozhodcom k naozaj dobrému zápasu.“


.