Tohtoročné podujatie Dni zelá 2024, ktoré sa malo konať v dňoch od 4. do 6. októbra, je zrušené. Toto rozhodnutie bolo prijaté Krízovým štábom mesta Stupava vzhľadom na rozsiahle škody spôsobené povodňami. Informuje o tom mesto na webovej stránke.

foto Stupava.sk

Povodne spôsobili výrazné škody na mestskom majetku, ako aj na majetkoch občanov. Zásadne zasiahnuté boli aj lokality, kde sa malo podujatie uskutočniť. „Výrazne bola zaplavená lokalita v okolí kultúrneho domu, kde je tradične sústredená hlavná zóna podujatia,” informuje mesto. Dodáva, že premočená pôda a poškodené koreňové systémy stromov v okolí predstavujú riziko pre návštevníkov.

Okrem škôd na infraštruktúre bolo hlásené aj poškodenie kultúrneho domu, ktorý zohráva dôležitú úlohu v prípravách podujatia. Poškodené boli pivničné priestory a kotolňa, čo znemožnilo ich využitie,“ pokračuje samospráva.

Pri príprave podujatia Dni Zelá sú okrem zamestnancov Mestského kultúrneho a informačného centra Stupava, kľúčoví aj zamestnanci Verejnoprospešných služieb, Mestskej polície, Mestského úradu ako aj dobrovoľní hasiči. „Všetky tieto zložky sú však už takmer týždeň v plnom nasadení. Spoločne vytrvalo pracujeme na odstraňovaní následkov povodní a aj naďalej máme v pláne sústrediť sa na pomoc postihnutým povodňami,“ informuje ďalej mesto na webovej stránke.

Mesto tiež vyzýva obyvateľov k solidarite a verí, že sa podujatie uskutoční v náhradnom termíne. „Pevne veríme, že spoločnými silami v nasledujúcich týždňoch urobíme všetko pre bezpečnosť našich obyvateľov a budeme sa môcť spoločne stretnúť pri podujatí lokálneho charakteru v náhradnom termíne,“ dodáva mesto.

Zdroj: stupava.sk


.