Futbalisti MFK Skalica podľahli v sobotňajšom (21.9.) stretnutí 8. kola Niké ligy na domácej pôde FC DAC 1904 Dunajská Streda 3:1. Skalica je na poslednom mieste v tabuľke so ziskom troch bodov za tri remízy.

foto mfkskalica.sk

Niké liga – 8. kolo

MFK Skalica – FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:3 (1:1)

Góly: 45.+2 Alves – 15. Trusa, 90. a 90.+3 Redžič
Rozhodovali: Marhefka – Bednár, Kmec
ŽK: Matejov – Bajo

Skalica: Junas – Morong, Hradecky, Podhorin, Černek – Mášik, Alves (73. Vlasko), M. Nagy – Leginus (85. Sheun), Fábry (56. Gaži), Matejov (85. Yao)

DAC: Popovič – Ortiz (85. Szendrei), Kačaraba, Brunetti, Mendez (46. Andzouana) – Ramadan (66. Tuboly), Bajo, Herc – Trusa, Bassey (46. Redžič), Bösze (46. Yapi)

Nový tréner domácich David Oulehla nemal k dispozícii zraneného Taofiqa Jibrila a vykartovaného Adama Krčíka.

V 6. minúte zápasu sa k strele dostal vo vnútri šestnástky Bassey, ale jeho pokus obrana domácich zablokovala. V 15. minúte prišiel center z ľavej strany, ktorý domáci nedokázali odvrátiť. Lopta sa dostala k Ramadanovi, ktorý ju sklepol na voľného Trusu a ten strelou k ľavej žrdi otvoril skóre zápasu – 0:1. V úvodnej polhodine Skaličania nedokázali Popoviča v súperovej bráne ohroziť, viacero centrovaných lôpt nenašlo adresáta na zakončenie.

Prvá strela Skaličanov prišla v 35. minúte, ale pokus Daviho Alvesa mieril pomerne ďaleko od ľavej žrde. Hneď na to poslal prudký strieľaný center do šestnástky Róbert Matejov, ale Fábry v pomerne ťažkej pozícii nedokázal loptu lepšie umiestniť a tá skončila v rukách Popoviča.

V 44. minúte strieľal tiesnený Bassey veľmi nepresne. V nadstavenom čase vyrovnal krásnou strelou z priameho kopu Davi Alves na 1:1.

Hneď v úvode druhého polčasu sa hostia dostali do šance, keď po centri do päťky od Andzouana hlavičkoval Herc, ale Junas predviedol výborný zákrok. V 52. minúte sa snažil individuálne presadiť Ramadan, ktorého dokázala skalická obrana v poslednej chvíli zastaviť za cenu rohu.

V 59. minúte neudržal centrovanú loptu Popovič, Matejov ju ale nedokázal poslať presne na bránu. V 63. minúte predviedli domáci peknú rýchlu akciu, ktorú rozbehol Adam Morong, loptu posunul na Alvesa, ktorý si ju vymenil s Leginusom, vysunul Matejova, no jeho obaľovačku dokázal Popovič vyraziť. V 71. minúte strieľal pomerne z veľkej vzdialenosti nepresne Martin Mášik.

O pár minút neskôr vysunul Ján Vlasko pätičkou do šestnástky Nagya, toho spätnú prihrávku zakončoval Leginus, ale jeho strelu hosťujúci obranca stihol zablokovať. O štyri minúty neskôr centroval Morong, ale nedokázal nájsť nabiehajúceho Leginusa a loptu pokryl Popovič. V 90. minúte mal Martin Nagy loptu na nohe, po jeho zranení ale nemohol pokračovať v hre. Loptu získali hostia, Andzouana v šestnástke vysunul Redžiča a ten popod Junasa zakončil na 1:2.

V nadstavenom čase išiel na rohový kop aj brankár Junas, hostia získali loptu a výsledok spečatili Redžičom na 1:3 do prázdnej brány.

zdroj: mfkskalica.sk, TASR


.