Trh s kozmetikou patrí medzi najväčšie a najdynamickejšie odvetvia na svete a hýbe sa v ňom premnoho peňazí. Len za rok 2023 sa ním premastilo niekoľko stovák miliárd dolárov a vďaka neustálym inováciám, ekologickým riešeniam a rastúcej obľube prírodných produktov bude aj naďalej rásť.

Pre bežného spotrebiteľa to znamená, že mu trh každý rok ponúka desiatky nových kozmetických produktov. To môže sťažiť rozhodovanie, ktorý z nich kúpiť a nešliapnuť pri tom do septiku.

Dnes vám s tým pomôžeme. Stačí sa pozrieť na rebríček víťazov v súťaži „Najpopulárnejšie kozmetické produkty“, ktorú pravidelne vyhlasuje portál Heuréka. Svojich favoritov si v tejto súťaži volia samotní spotrebitelia, takže si môžete byť istí, že zlatú medailu v nej nezískali výrobky za bakšiš.

A čo je ešte viac super, že víťazov z vybraných kategórií za rok 2023 nájdete aj v našej lekárni:

Kategória | Starostlivosť o pleť

Víťazom tejto kategórie sa stal La Roche-Posay Effaclar Duo (+), ktorý bol ocenený za svoju účinnosť v boji proti akné a nedokonalostiam pleti. Tento produkt je obľúbený medzi tínedžermi aj dospelými, pretože poskytuje rýchle výsledky bez vysušovania pleti.

Kategória | Detská kozmetika

V súťaži o najfajnovejší plienkový krém titul „najpopulárnejší“ získal lekársky prípravok Sudocrem, známy ako forma prevencie a podpora liečby plienkovej dermatitídy, dermatitídy pri inkontinencii u dospelých, odrenín a podráždenej pokožky. Krém kožu chráni aj v okolí poranenia, kde často vznikajú zapareniny. v horšom prípade i pľuzgiere, hrudky či hnisavé pupienky. V ich potlačení a liečbe sa podľa spotrebiteľov osvedčil najviac práve Sudocrem.

Kategória | Dezodoranty a antiperspiranty

Leto je už síce za nami, ale potiť sa budeme až do konca roka. A potom znovu, len už v novom roku. A keďže pot pri rozklade nevonia, je ideálne, keď sa ho tvorí čo najmenej. O to sa úspešne stará guľôčkový antiperspirant Driclor určený na ošetrenie oblasti podpazušia, rúk aj nôh. Kto ešte nevyskúšal, hybaj k nám do lekárne. Driclor obmedzuje tvorbu potu už po týždni používania o 50 %. Aplikuje sa v noci, intervaly jeho použitia sa postupne predlžujú. Vďaka svojej priehľadnej textúre nezanecháva na oblečení žiadne biele stopy. A všetko je to pravda. Do bodky.

Kategória | Prípravky na čistenie pleti

Jseš krásnější než růže… Chce sa nám spievať zakaždým, keď použijme víťaza z kategórie prípravkov na čistenie pleti. A súhlasia s nami všetci, ktorí zaň hlasovali tiež. Odličovacia micelárna voda Sensibio H2O určená pre bežnú aj citlivú pleť jemne a zároveň dôkladne čistí tvár bez namáhania pokožky. Obsahuje vysoko purifikovanú vodu farmaceuticekj kvality a micely, ktoré majú vynikajúcu schopnosť čistiť a odstraňovať make-up a čistiť tvár do hĺbky. Vďaka komplexu 3 biomimetických upokojujúcich sacharidov účinne predchádza zápalovým procesom v pokožke. Niet čo dodať. Náš jasný favorit.

Kategória | Šampóny

Aj tohto šampióna medzi šampónmi nájdete u nás. Ošetrujúci šampón Ducray pôsobí proti svrbeniu a podráždeniu vlasovej pokožky, dlhodobo odstraňuje lupiny a zároveň reguluje príčinu ich nadmernej tvorby. Poradí si aj so závažnými stavmi tohto ochorenia a dlhodobo bráni recidíve. Pomáha tiež pri starostlivosti o pokožku postihnutú seboroickou dermatitídou. Namočiť, napeniť, zmyť a velebiť tohto šampióna.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ducray France (@ducray.france)

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ducray France (@ducray.france)

Kategória |  Telové oleje

Nie každá „ona“ ľúbi pomaranče. Tie na stehnách a zadku určite nie! A víťaz v kategórii telových olejov je na ich potláčanie úplný macher. Bi-Oil patrí k najvyhľadávanejším a najpredávanejším prípravkom s viditeľnými výsledkami pri ošetrení jaziev, strií a zjednotení odtieňov pleti. Obsahuje účinnú kombináciu rastlinných výťažkov a vitamínov v olejovej báze, ktorá zaistí pleti i pokožke celého tela komplexnú starostlivosť. Najdôležitejšou zložkou je patentovaný PurCellin Oil, ktorý transformuje konzistenciu zloženia. Olej je vďaka nemu ľahký, nezanecháva mastný film a každej z jednotlivých zložiek umožňuje čo najefektívnejšie vstrebanie do pokožky. Prvý a navždy.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Bi-Oil Česko a Slovensko (@bioilczsk)

 

Kategória | Zubné kefky

Zobraziť celý rebríček

Curaprox CS 5460 ultra soft

A víťazom sa stáva… jemná zubná kefka s patentovanými Curen vláknami jemnými k zubom a ohľaduplnými k ďasnám. Husté vlákna kefky zaistia dôkladné vyčistenie zubov a malá hlava ľahký prístup na všetky miesta… Kefka Curaprox CS 5460 má presne toľko Curen vlákien, koľko uvádza vo svojom názve. Každé má priemer 0,1 mm, vďaka čomu je čistenie s nimi jemné, efektívne, dôkladné a hlavne príjemné počas celej doby používania. Osemhranná rukoväť je tak akurát do ruky, uľahčí správne držanie a používanie zubnej kefky. Kúpte si celú farebnú paletu!  

U nás aj s poradenstvom

Našli ste si medzi vybranými produktami svojho favorita, alebo sa chcete o ňom dozvedieť viac? Mnohé z nich sa vynikajúco dopĺňajú s inými produktami, alebo sú súčasťou širšieho radu produktov. Zastavte sa u nás v lekárni, radi vám ich predstavíme osobne. Z minuloročných víťazov sme nadšení a tešíme sa na laureátov budúceho ročníka. Možno ho už teraz máme v našom sortimente a vy vo svojej kúpeľni. Tipneme si, ktorý to bude?

Váš Lekárnik

Foto: La Roche-Posay, Sudocrem, Heureka, Bioderma Slovensko, Bi-Oil, Curaprox. 


.