Nový boxerský klub si kladie za cieľ podporiť mladých športovcov a vytvoriť priateľskú komunitu. „Box nie je len o fyzickej sile, ale aj o disciplíne a vytrvalosti. Chceli sme, aby si deti z našej obce našli svoj priestor v tomto športe,“ informuje Záhorí.sk zakladateľ klubu Martin Seman.

Zakladateľ klubu Martin Seman, Foto: Semi Box Club Brodské

Kľúčovou osobou pri vzniku klubu bol pán Ľudovít Barkóci, ktorý poskytol priestory na prvý rok bezplatne. „Bez jeho podpory by sme nemohli začať,“ dodáva Seman. Po prvých úspešných tréningoch sa klub presťahoval do telocvične ZŠ Brodské, kde pokračuje vo svojej činnosti.

Foto: Semi Box Club Brodské

Filozofia klubu spočíva na hodnotách disciplíny, rešpektu a súdržnosti. „Snažíme sa vytvoriť komunitu, kde sú vítaní všetci, bez ohľadu na vek alebo skúsenosti,“ hovorí zakladateľ. Noví členovia prechádzajú úvodným tréningom a sú rozdelení do skupín podľa svojich schopností.

Foto: Semi Box Club Brodské

Klub sa pravidelne zúčastňuje turnajov, pričom Marko Staron dosiahol druhé miesto na celoročnom turnaji organizácie WarZone. „Je to motivácia, ktorá nás posúva ďalej,“ povedal Seman. Sebastian Polák sa v aktuálnom ročníku prebojoval do finále v kategórii juniorov, čo potvrdzuje rastúci potenciál klubu.

„Vytvorili sme priateľskú komunitu, kde si navzájom pomáhame,“ dodáva Seman. Do budúcna plánujú rozšíriť tréningové možnosti a organizovať vlastné turnaje, aby zviditeľnili svoju obec, ktorá klub vo veľkom podporuje, a prilákali nových nadšencov rôznych vekových kategórií.

„Ak chceš zlepšiť svoju kondíciu alebo len prekonať vlastné výzvy, príď medzi nás. Tréningy sú otvorené pre všetkých bez ohľadu na skúsenosti,“ vyzýva zakladateľ.

Tréningy sa konajú každý pondelok, stredu a piatok v telocvični ZŠ Brodské. Viac info nájdete na sociálnych sieťach Facebook a Instagram semiboxclub.


.