Spoločnosť INAT v Moravskom Svätom Jáne od roku 2018 odmeňuje svojich zamestnancov za cestu do práce na bicykli. Za každý prejdený kilometer získajú ako benefit 50 centov, ktoré môžu použiť na nákup bicyklov, cyklodoplnkov a ďalších športových potrieb.

Deň bez áut (22.9.) Foto: INAT

„Vidíme, že tento program má dlhodobý pozitívny vplyv na našich kolegov, ktorí čoraz častejšie vymieňajú auto za bicykel a okrem ochrany životného prostredia prispievajú jazdou aj svojmu zdraviu,“ hovorí o projekte autor odmeňovania Matej Hajdin.

Od zavedenia benefitu prišli zamestnanci spoločnosti INAT do práce na bicykli viac ako 5000-krát a prešli 20 000 kilometrov. Spolu tak ušetrili viac ako 5 ton CO2, čím spoločnosť prispieva k lepšiemu životnému prostrediu a zdraviu zamestnancov.

Počas nedávneho Európskeho týždňa mobility zvýšila spoločnosť odmenu za prejdený kilometer na 1 euro. „Svoje auto nechalo v tomto týždni doma aspoň raz 21 kolegov a do práce #NaKole prišla aj kolegyňa zo Senice. Za deň tak prešla 72 kilometrov,“ dodáva Matej Hajdin.

Neziderské jazero v Rakúsku, Foto: INAT

Cestou do práce na bicykli to nekončí. Viacerí zamestnanci sa pravidelne každý rok vydávajú na niekoľkodňové cyklistické cesty. Začali jazdou z Passau popri Dunaji, viackrát spoznávali Moravu, preskúmali okolie jazera Balaton v Maďarsku, Neziderské jazero v Rakúsku a posledný rok sa vydali na cestu z Poľska.

V spoločnosti, ktorá poskytuje komplexné služby v priemyselnej automatizácii a strojárskej výrobe, majú zamestnanci k dispozícii aj firemnú posilňovňu. INAT GYM môžu zamestnanci a ich rodinní príslušníci využívať bezplatne.


.