Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba v pondelok (7.10.) večer v Bruseli otvoril slávnostnú recepciu venovanú 20. výročiu rozšíreniu Európskej únie v roku 2004.

foto BSK

Hostiteľom podujatia bol predseda Výboru regiónov Vasco Alves Cordeiro a medzi čestnými hosťami slávnostnej recepcie bola aj eurokomisárka pre súdržnosť a reformy Elisa Ferreirová.

Cordeiro a Ferreirová v pondelok poobede otvorili 22. ročník Európskeho týždňa regiónov a miest, čo je najväčšie každoročné podujatie venované regionálnej politike a politike súdržnosti EÚ.

Slávnostné príhovory k výročiu rozšírenia EÚ mali eurokomisárka Ferreirová aj predseda Výboru regiónov. Bratislavský župan sa prihovoril v mene všetkých desiatich členských krajín, ktoré rozšírili EÚ v máji 2004. Pozvanie na podujatie dostali aj veľvyslanci z týchto členských krajín.

Droba sa v rámci Európskeho týždňa regiónov a miest v utorok zúčastní na pracovnom stretnutí a vo štvrtok vystúpi na debate Smerovanie k inteligentnému a udržateľnému rastu v mestách a regiónoch, ktorá je zameraná na rozvoj metropolitných regiónov ako je aj Bratislava. Na podujatí vystúpi spolu s viceprimátorkou Helsínk a zástupcami mestských samospráv Amsterdamu a Dublinu.

Zdroj: BSK


.