Trojročný hnedák s nemeckým pôvodom Katelbach zo záhoráckej stajne EMOP Vladimíra Jurigu sa v nedeľu (28.8.) stal v pražskej Velké Chuchli víťazom českých klasických dostihov St. Leger na 2800 m o 800 000 Kč.

Foto: Šárka Votavová, ihned.cz

Katelbach sa dlho nedokázal presadiť, v nedeľu ale konečne naplno zažiaril. Trenérka Zuzana Kubovičová zasadila českým stajniam dokonalý mat, okrem víťaza pripravila aj tretieho koňa v cieli Silveratora.

V prvej polovici sezóny sa zdalo, že Katelbach na úspechy svojich kolegov zo stajne Bribona a Ramblin Scouta nenaviaže. “Je to neskorši koník, trvalo mu dlhšie, než dospel. Ukazoval to aj v tréningu, až teraz to žacína byť ono. Veľmi ľahko cvála a dobre sa na ňom jazdí, to o ňom rozpráva každý džokej,” vysvetlila pre ihned.cz Kubovičová, ktorá je presvedčená, že Katelbach bude budúci rok ešte lepší.

Trenérka zo Senice poslala v nedeľu svoje koňe na závodiská troch rôznych štátov, oproti svojim zvyklostiam musela zvoliť cudzieho džokeja. Pre Katelbcha vybrala štyridsiatnika Hinda, ktorý dlhodobo žije v Českej republike.

“Víťaz sa presadil ľahko, na neho sme dnes nemali.” potvrdil pre ihned.cz jasné víťazstvo Katelbacha aj džokej druhého Wallista Jaromír Šafář.

66. Herkul St. Leger (2800 m, 800 000 Kč)
1. KATELBACH (Gary Hind, EMOP) – 6:1
2. WALLISTO (Jaromír Šafář) – 25:10 (f)
3. SILVERATOR (Radek Koplík) – 20:1

Zdroj: ihned.cz, SITA


.