Do vypuknutia Zejdeme sa na hambálku zostávajú ešte necelé dva týždne a festival sa už teraz teší veľkému diváckemu záujmu. Niet divu, veď prináša do Malaciek pestrú paletu profesionálnych aj amatérskych divadiel. Okrem toho sa môžete tešiť na voňavé posedenie pri čaji, živú hudbu, workshop, súťaž v improvizácii, výstavu kostýmov, či festivalové noviny.

Festival sa ešte ani nezačal a vstupenky na predstavenie Divadla Astorka Korzo 90 sú, žiaľ, vypredané. Ak ste si naň nestihli kúpiť lístky, nemusíte byť smutní, pretože štvrtý ročník je priam nabitý kvalitnými inscenáciami, na ktoré si ešte stále môžete zakúpiť vstupenky v pokladni Kultúrního domečka vždy dve hodiny pred akýmkoľvek predstavením. „Do programu festivalu sme sa snažili zaradiť kvalitné predstavenia, na ktoré sa oplatí prísť, a vôbec nezáleží na tom, či ide o predstavenia profesionálnych, amatérskych, detských alebo študentských divadiel. Pri podobných podujatiach mi ide najmä o atmosféru – rodinnú, pohodovú a o pocit, že sme niekomu spríjemnili chvíľu a urobili mu deň krajším,“ hovorí o festivale Zejdeme sa na hambálku Jana Zetková, riaditeľka MCK. O spomínanú atmosféru sa tento rok postará divadelná Tuli čajovňa, ktorá bude festivalovou novinkou. Pôjde o miesto, kde si budeme môcť medzi jednotlivými predstaveniami posedieť na pohodlných vakoch a posilniť sa čajom, ktorý bude podávaný pre návštevníkov festivalu zadarmo. Pohodovú atmosféru vyčarí medzi večernými predstaveniami aj živá hudba – v piatok nám zahrajú Juraj Trebuľa & Stanley a v sobotu Rasťo Král & Palo Hoďa. Mimoriadny kultúrny zážitok nás čaká aj na piatkovom koncerte, keď príde do Malaciek česká pesničkárka Jana Vébrová.

Pre všetkých milovníkov výtvarného umenia je ako stvorená výstava Tri dámy slovenského divadelného kostýmu, ktorá je pripravená v spolupráci s Divadelným ústavom. Výstava nám predvedie prácu troch zakladateľských osobností slovenského moderného divadelného kostýmu – Ľudmily Purkyňovej, Heleny Bezákovej a Stanislavy Vaníčkovej. Vernisáž sa uskutoční vo štvrtok 29. septembra o štvrtej hodine v Galérii Mestského centra kultúry na Záhoráckej ulici. Pre deti bude pripravený výtvarno-divadelný park, v ktorom si budú môcť vyrábať bábky a postavičky pod vedením výtvarníčok Denisy Bogdalíkovej a Libušky Čtverákovej ml. Okrem toho si môžu vaše ratolesti zmerať svoje herecké sily v improvizačnej súťaži Boj o hambáleček.

Generálnym sponzorom štvrtého ročníka Zejdeme sa na hambálku je firma KRAJN, kvalitný dodávateľ stavebného materiálu s vlastnou ohybárňou betonárskej ocele, kompletného sortimentu hutníckeho materiálu a kanalizačných systémov z PVC a betónu. Festival je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

Viac informácií o programe festivalu nájdete na www.divadlonahambalku.sk

(dnh)


.
Toto je čítané

Polícia preveruje oznámenia o výbušninách na školách v Malackom okrese

Policajti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave preverujú oznámenia o údajnom uložení výbušnín…

Lakovanie a Pieskovanie