8.10.2011 bolo Komárno dejiskom ďalšieho kola II.SLB (jednodňový turnaj), kde sa zišlo 76 boxerov z 13 oddielov. Farby BC RTJ Malacky reprezentovali piati boxeri.

V kategórii mladších žiakov v hmotnosti do 38 kg
Marián Ružička (BC RTJ) vs. Patrik Döme (BC Galanta)
Marián predčil svojho súpera neustálim tlakom a spŕškami úderov, ktoré rozbili kryt jeho súpera. Bol po všetkých stránkach lepšie pripravený ako jeho súper.
Ťažko v tejto vekovej kategórii hovoriť o technike keďže kolo trvá len 1 minútu.

V kategórii starších žiakov v hmotnosti do 52 kg
Jaroslav Hanúsek (BC RTJ) vs. Roland Bugyi (TATA – Maďarsko)
Jaro boxoval s prehľadom a celý zápas mal pod kontrolou. Bol lepšie technickejšie vybavený a rýchlejší ako Maďarský reprezentant. A hoci mesiac netrénoval bol aj lepšie kondične pripravený. Zápas bol jednoznačne v prospech boxera BC RTJ. Verdikt? Ako sme už v minulosti informovali v Komárne sa rozhodcovia nezaprú. Opačné výsledky tu sú zrejme pravidlom. Jaro prehral na body.

V kategórii mladších dorastencov – juniorov v hmotnosti do 63 kg
Marián Baláž (BC RTJ) vs. Kristián Kodaj (KO Galanta)
Marián boxoval pekný technický box. Nepúšťal sa zbytočne do výmien úderov a pracoval pekne na nohách. Bol omnoho pohyblivejší ako jeho súper z KO Galanta. V treťom kole už bola vidieť únava Malačana. Je nutné podotknúť, že v tomto zápase bol o niečo lepší boxer z Galanta Kristián Kodaj, ktorí mal viac nabodované.

V kategórii mužov v hmotnosti do 69 kg
Dávid Klíma (BC RTJ) vs. Jozef Rigo (BC Galanta)


V súčasnosti najskúsenejší boxer BC RTJ Dávid Klíma sa so svojim súperom stretol druhý krát. Prvý krát mu Galanťan rozbil nos pravým ramenom čo je zakázané. Rozhodcovia ho vtedy mali diskvalifikovať. Vzhľadom k tomu že sa mu prodko pustila krv z nosa lekár duel ukončil a rozhodcovia vzniesli verdikt víťazstvo R.S.C. pre boxera z Galanty. Taktiež niečo nepochopiteľné. Druhý duel už nenechal nič na náhodu. Presne stanovená a „naordinovaná“ taktika priniesla svoje ovocie hneď v prvom kole. Dávid Klíma posla po čistom pravom direkte na bradu svojho súpera Jozefa Rigu na podľahu ringu. Rozhodca súpera odpočítal no v zápätí udrel gong. Dávidovi sa pri údere praskla kostička (predchádzajúca zlomenina) práve na pravom predzápästí. Druhé kolo boxoval podľa pokynu trénera Aliho Reisenauera len s ľavou rukou, ktorá mu na udržanie bodového náskoku postačovala. V treťom kole to Dávid opäť rozbalil na plný plyn a boxoval aj s poranenou rukou. Jozef Rigo bol za nečistý boj (vešanie sa na súpera, držanie a tlačenie súpera) verejne napomínaný. Dávid Klíma zvíťazil na body.

V kategórii mužov v hmotnosti do 75 kg
Ján Krajčovič (BC RTJ) vs. Lukáš Matunák (BC Levice)
Jánko prehral duel zaslúžene. Bojoval síce do posledného kola a súpera niekoľko krát zasiahol ľavým a pravým direktom, no na víťazstvo to nestačilo. Podpísal sa pod to obrovský kondičný deficit, keďže z dôvodu pracovných povinností 1,5 mesiaca netrénoval. Pred zápasom mal len tri tréningy. Jeho súper bol pohyblivejší a aktívnejší.

Tréner: Ali Reisenauer


.
Toto je čítané

Záhorí.sk prináša správy z vašej ulice už 20 rokov

Všetko začalo 19. mája 2004 prvým postom na blogovacej platforme Blogger. Prvé…

BM Salon EV