V prvej etape sa uvažuje o zriadení integrovanej dopravy na Záhorí. Cieľom integrovanej dopravy je podľa župana Pavla Freša najmä to, aby ľudia necestovali v rámci regiónu na tri lístky, ale bude im stačiť jeden.

V rámci spúšťania Bratislavskej integrovanej dopravy na území Bratislavského kraja sa začnú od novembra inštalovať označovače cestovných lístkov do 205 autobusov regionálneho prepravcu Slovak Lines. Vzorová inštalácia označovača sa uskutočnila dnes na Autobusovej stanici Mlynské Nivy aj za účasti bratislavského župana Pavla Freša a generálneho riaditeľa BID Miroslava Matúška. Označovače by mali byť nainštalované do konca roka.

„Toto je významný krok v rámci Bratislavskej integrovanej dopravy. Bratislavská župa je v tomto lídrom, lebo náš tender bol úspešný a už tieto označovače montujeme do autobusov. Náš ambiciózny plán je, aby sme v druhej polovici budúceho roka mali aspoň časť územia Bratislavskej župy a Bratislavy integrovanú, v tejto prvej etape uvažujeme o Záhorí,“ povedal župan Pavol Frešo. Zároveň doplnil, že označovače musia byť kompatibilné a technicky pripravené.

Dotýkať sa to bude vyše 620-tisíc ľudí žijúcich v kraji. „Našim cieľom je integrovať všetky spôsoby dopravy v rámci župy ale aj mesta, aby ľudia mohli cestovať s jedným lístkom a nie s troma, a aby to bolo pre nich lacnejšie a pohodlnejšie,“ doplnil Pavol Frešo. Župan verí, že aj so starostami mestských častí a obcí sa podarí dohodnúť, aby bola viac preferovaná koľajová doprava, nakoľko je aj rýchlejšia.

BSK


.