Prehľad vianočných trhov v Kútoch, Závodoch, Veľkých Levároch, Borskom Svätom Jure a Sekuliach.

Čas je neúprosný a Vianoce sú po roku opäť tu. Atmosféru Vianoc sa nám rozhodli priblížiť aj obecné úrady tým, že niektoré tento rok po prvý krát, pripravili vianočné trhy. Varené víno, punč, pečienky či mastené chleby nám dávajú možnosť sa na chvíľu zastaviť a stretnúť s priateľmi, či rodinou na spoločnej akcii.

Veľmi vydarené malé vianočné trhy boli v sobotu 3.12. v Moravskom Svätom Jáne boli dobrou inšpiráciou aj pre okolité dediny. Foto: Jakub Matejovič


Ďalej: Stovky spokojných návštevníkov MALÝCH Vianočných trhov v Moravskom Svätom Jáne



Vianočné trhy Kúty 16.12. – 23.12. od 15h
Na námestí pred Obecným úradom v Kútoch dnes začínajú  vianočné trhy, ktoré budú otvorené denne od 15:00 hod. Poslanci obecného zastupiteľstva sa vzdali svojich odmiena a za tie obec kúpila päť stánkov. V stánkoch si budete môcť zakúpiť medovníky, perníky a iný vianočný tovar, samozrejmosťou budú stánky s občerstvením. Pripravili aj vianočný program: v piatok (16.12.) o 17:00 h bude v kinosále Vianočný koncert tanečného odboru ZUŠ a v nedeľu (18.12.) Vianočné koledy v podaní Richarda Vávru a Martina Pavloviča.

Vianočné trhy Závod 17.12. od 9h do 16h
Komisia pre školstvo, kultúru a šport Vás v spolupráci s občanmi obce Závod pripravili v areáli hasičskej zbrojnice vianočné trhy. Pre návštevníkov budú k dispozícii rôzne predajné stánky, stánky s občerstvením, okrem toho sa môžu návštevníci tešiť aj na obecnú zabíjačku, živý Betlehem a vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu vianočnú výzdobu.

Levársky advent Veľké Leváre 17.12. od 12h
Kultúrny dom vo Veľkých Levároch bude miestom Levárskeho adventu. O 12h začne súťažná výstava vianočného pečiva spojená s ochutnávkou. o 15:30 v kinosále vystúpi DFS Leváranek. Sú pripravené aj sprievodné akcie: pečenie vianočných oplátok, predaj medu a medoviny, vianočná kapustnica, punč, varené víno, aranžovanie a zhotovenie vianočných dekorácií, spievanie vianočných kolied a občerstvenie. Výťažok z akcie bude venovaný Margarétke Várkovej.

Vianočné trhy v Borskom Svätom Jure 17.12. od 8h do 14h
Kultúrny dom bude miestom jednodňových vianočných trhov v Borskom Svätom Jure. Pripravené budú vianočné oblátky, sušené ovocie, čerstvé ovocie, zeleninu, medovníčky, syr, syrové korbáčiky, údené mäso, klobásky, výrobky z keramiky, vianočné aranžmány, dekorácie, pečienky, vianočný punč, langoše a iné: Pripravený je aj program o 10.30 h vystúpenie detí ZŠ s pásmom kolied a vinšov.

Predvianočné poobedie v Sekuliach 18.12. od 14:30h
V centre obce Sekule sa uskutoční „predvianočné poobedie”. Program začne vianočným koncertom známej kapely „Borovjenka”. V prestávke vystúpia deti z materskej škôlky svojím vianočným kultúrnym programom a zaspievajú i deti zo Základnej umeleckej školy Sekule. Nebudú chýbať ani predajné stánky s vianočným tovarom. Okrem predajných stánkov bude pripravené i občerstvenie – pečienky, varené víno a podobne.

Ponuka na strávenie víkendu na vianočných trhov je naozaj veľká, stačí si len vybrať.


.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

Lakovanie a Pieskovanie