Po celkom vydarených priateľských zápasoch sa na jeseň 2011 hráči klub amerického futbalu Wildboars Malacky začali pripravovať na ich prvú sezónu v SFL 7 – Slovenskú (americko)futbalovú ligu, ktorá začína v apríli 2012.

Napriek snahe sa do posledného možného dňa na prihlásenie tímov do SFL nepodarilo nazbierať dostatočný počet hráčov (zranenia, odchod hráčov), ktorý by sľuboval aspoň reprezentatívne výsledky.
Napriek tomu sa Malackí hráči ligy zúčastnia. Vďaka výbornej spolupráci s klubom Smolenice Eagles nastúpia niektorí hráči Wildboars v dresoch tohto tímu a budú zbierať skúsenosti do ďalšieho ročníka slovenskej ligy amerického futbalu. Tieto skúsenosti hráčom určite pomôžu, aby v ďalšom ročníku, ktorý nastúpia veríme že už vo vlastných farbách v dresoch Wildboars Malacky, boli rovnocenným súperom a zabojovali o čo najlepšie výsledky.

Hráči nastupujúci v tejto sezóne za Smolenice Eagles: S.Blusk, P.Pápay, V.Čechánek, J.Tomek, Ľ.Gyirbach, M.Pekarovič a A.Bartalský.
Títo hráči sa od januára začínajú postupne zapájať do kondičných a herných tréningov v Smoleniciach, ktoré ich majú prípraviť na zápolenie s tímami ako sú napríklad Zvolen Patriots, Žilina Warriors, B.Bystrica Daemons alebo obhajcom minuloročného titulu ako v SFL 7 tak aj SFL 11 – tímom panovníkov Bratislava Monarchs.
Práve s tímom Bratislavy to bude pre Smolenice veľmi zaujímavé stretnutie, keď hneď v úvodnom kole môže vzniknúť pre Malacky kuriózna situácia – obrazne povedané “Wildboars vs. Wildboars”. Od januára sa totižto začala zimná príprava aj pre ďalšieho hráča Wildboars Malacky – M.Krasňanského, ktorý bude zbierať tento rok skúsenosti už vo vyššie spomínanom klube Bratislava Monarchs. Ktorá časť Malackého tímu bude úspešnejšia zistíme hneď 21/22. apríla 2012 v Trnave. Samozrejme divácky atraktívne stretnutia to budú aj s ďalšími tímami ako sú napríklad Nitra Knights, Trnava Bulldogs alebo Topoľčany Kings. SFL 7 začína už 21.apríla 2012 a bude prebiehať v každom domácom meste všetkých v článku uvedených tímov.
Fanúšikovia a noví potencionálni hráči na Záhorí si môžu atmosféru amerického futbalu vychutnať a krásny športový zážitok zažiť 5/6.mája v Bratislave alebo 19/20.mája v Smoleniciach. Dátumy, časy a miesta stretnutí budú ešte upresnené.

Takže… GO WILDBOARS (resp. Monarchs a Eagles)

Martin Krasňanský


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

3D filamenty 2023