Úvodný zápas jarnej časti TJ Slavoj Moravský Svätý Ján nevyšiel tak ako sme chceli nielen v kategórii dorastu ale ani mužov.

Dorast: Chtelnica – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 3:2
góly: Erik Šimonovič, Filip Chvál
V zápase s Chtelnicou sme predpokladali tlak diváka na ihrisku no nie až tak slabú rozhodcovskú dvojicu. Už v úvode sme dokázali súpera zatlačiť no na premočenom teréne sa strieľalo ťažšie. V 15. minúte sme viedli 1:0 krásnou umiestnenou strelou zo strednej vzdialenosti no vzápätí si rozhodca vymyslel pokutový kop a bolo 1:1. Neviem či v rámci kompenzácie vymyslel aj nám možnosť kopnúť penaultu, ibaže my sme ju nevyužili a s takýmto výsledkom sme išli aj do šatne. V druhom polčase to už rozhodca nezvládal vôbec a tak sa na ťažkom teréne chlapci naozaj mastili a miestami to už bolo viac rečnenie než futbal. Asi v 55. minúte domáci po rohu spracovali loptu na hranici šestnástky a takou zle kopnutou strelou prekvapili všetkých našich hráčov v šestnástke a zvlášť brankára. Neskôr zvýšili na 3:1 a našim chlapcom sa už pod tlakom zle hralo. Hru sme síce mali stále my no zníženie na 3:2 prišlo dosť neskoro a keď sa nervozita strhla už skoro na bitku rozhodca urobil to najmúdrejšie čo za celý deň mohol a teda ukončil zápas v nadstavenom čase. Aj tak nám ale síce uštedril tri žlté karty v 90. minúte.
Muži: Radošiná – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 3:0
Smolný zápas – ináč sa to nedá nazvať. Ak tri krát nastrelíte tyč a súper vám v prvej polke hry dá gól do šatne hneď z prvej možnej situácie, je to na šľak trafenie. Prvý polčas sme riadne zatlačili súpera a opäť nám chýbalo len gólové zakončenie. Domáci sa po druhej nastrelenej vyjadrili „toto vás môže mrzieť“, a veru aj mrzelo. Druhý polčas sme nezvládli ani kondične, čo na oranisku „a la Radošina“ bolo aj problematické udržať, a ani psychicky. Tlak sa stupňoval a toľko štandardiek koľko sme dovolili súperovi bolo nenormálne udržať v bezgólovom stave. Nepomohli ani striedania a tak sme po hrubých chybách obrany dostali ďalšie dva góly. Terén bol podobný ako v Chtelnici až na to, že po tomto zápase ho už nikto nemôže nazvať ihriskom. Chlapci si musia uvedomiť, že bez gólového zakončenia sa vyhrať nedá. Včera nám jednoducho nebolo súdené dať gól. Verím, že do víkendu sa to zmení.

Michal Bordiga, predseda TJ Slavoj

dorast hrá v sobotu
17.3.2012 15:00 h TJ Slavoj Moravský Sv. Ján – Dolná Krupa
muži hrajú v nedeľu
18.3.2012 15:00 h TJ Slavoj Moravský Sv. Ján – Šaštín Stráže

Starší žiaci: Spartak Myjava – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 3:0
Na zápas v Myjave sme sa veľmi tešili. Mali sme na to viac dôvodov. Na jeden z tých sme sa veľmi tešili, lebo chlapci sľúbili odčiniť zbabraný zápas s Bohunicami. No odhodlanie zostalo zase iba v kabíne. Až na niektoré výnimky sme zápas vôbec nezvládli. No a keď sa k nášmu nemasnému, neslanému výkonu pridajú aj zranenia nádej na lepší výsledok sa nám vzdialila na nedohľadno. No nemôžme iba kritizovať. Voči zápasu s Bohunicami mal tento zápas malé záblesky kombinácie. No stále nám chýba bojovnosť, pohyb bez lopty i s ňou. Niektorí naši chlapci stále nechápu, že futbal bez pohybu sa hrať nedá. Takže konečné resumé je, zase sklamanie.
Mladší žiaci: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – ŠK Vrakuňa 8:0
Góly : Ali Danihel – 4, Gabo Štefek – 2, Adam Vrablic – 1, Andrej Kafka – 1
Naši mladší si pozvali na prípravny zápas ŠK Vrakuňa. Na zápas sme nastupovali s rešpektom, lebo o súperovy sme nič nevedeli a bolo nás presne osem, takže bez náhraníkov. No hneď od prvých minút sme súpera zatlačili a prakticky k ničomu nepustili. Až na ojedinelé odkopy si súper nevypracoval žiadnu šancu. Chlapci si s chuti zastrielali a veľa ďalších šancí sme nepremenili. Z našej strany veľmi pekný zápas.

Robert Benkovič, tréner starších žiakov


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM: Ustekana sobota