V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s Baníkom Brodským, vystuženým brazílskymi legionármi. Strelecké kopačky si v nedeľu obul Patrik Božek, ktorý hetrikom vystrieľal Radimovu tri body na Búroch. Stretnutie v Rybkách sa začalo minútou ticha za bývalého brankára FC Pavlačku, ktorý odišiel do futbalového neba vo veku 62 rokov.

 

ZsFZ 6. liga Západ 18. kolo

Rybky – Stará Turá 4:1 (2:1)
Gól: 3. J. Chvála, 7., 47. I. Ravas, 82. T. Fila – 26. V. Myškiv.
Rozh. Veľký, Pintér, Barczi. ŽK 1:1.

Zo zápasu Rybky - Stará Turá. Vľavo autor dvoch gólov Ivan Ravas.
Zo zápasu Rybky – Stará Turá. Vľavo autor dvoch gólov Ivan Ravas.

Stretnutie začalo minútou ticha sa bývalého brankára Rybiek Pavlačku, ktorý odišiel do futbalového neba vo veku 62 rokov. Kvalitu samotného zápasu ovplyvnil silne podmočený trávnik, ktorý sťažoval mužstvám kombinačnú hru a navyše pršalo aj v priebehu stretnutia. Výsledok je pomerne krutý pre hostí, ktorí sa takisto po celý zápas snažili o útočnú hru a mali aj šance. Domácim vyšli vstupy do obidvoch polčasov, kedy sa dokázali aj gólovo presadiť. Už v 2. min. sa presadil po spätnej prihrávke Filu Jakub Chvála a v 7. min. po bol opäť Fila, ktorý poslal do šance Ivana Ravasa – 2:0. Postupne prevzali iniciatívu hostia a šance na zníženie nevyužili Antálek, no najmä Durec, keď sa po jeho samostatnom úniku vyznamenal Kadlečík v bráne domácich. Prekonať sa ho podarilo až v 26. min. ukrajinskému legionárovi Kyškivovi 2:1. Aj vstup do 2.polčasu vyšiel nad očakávanie, keď už v 47. min. po prihrávke L. Petrúfku zvýšil Ivan Ravas na 3:1. Durec prekopol prázdnu domácu bránu a pred Dzurom v poslednej chvíli zachránil Bojnanský. Domáci si vydýchli až po krásnom góle Tomáša Filu, ktorý trafil z vyše 20 metrov – 4:1. Šancu mal ešte Koniarik, no nebol úspešný.

 

 

Šaštín – Hlboké 2:1 (1:1)
Góly: 36. F. Pollák, 62. M. Herda – 27. T. Slovík.
Rozh. Kovačík, Revay, Kvasnica. ŽK 2:2, ČK 0:1 (51. L. Šúrek).

Zo zápasu Šaštín - Hlboké. S loptou strelec víťazného gólu Matúš Herda.
Zo zápasu Šaštín – Hlboké. S loptou strelec víťazného gólu Matúš Herda.

V prvom polčase videli diváci v chladnom počasí veľmi pekný futbal s množstvom šancí na obidvoch stranách. Ako prvý udreli hostia, ktorí sa v 27. min. ujali vedenia gólom Tomáša Slovíka – 0:1. V 36. min. využil nedorozumenie v obrane hostí František Polák a stanovil polčasové skóre na 1:1. Keď v 51. min. videl hosťujúci Šúrek ČK, zdalo sa, že uľahčil domácemu mužstvu cestu k víťazstvu. Paradoxne však toto vylúčenie pomohlo hosťom. Vypracovávali si jednu šancu za druhou, no predbiehali sa v ich zahadzovaní. Keď Mráz, Ravas, Liška, trikrát Slovík a ani Kadlečík šance nevyužili, na druhej strane sa to podarilo z ojedinelej šance domácemu kapitánovi Matúšovi Herdovi, ktorý využil chybu v obrane hostí a rozhodol o zisku troch bodov pre Slovan, ktorý sa tak bodovo dotiahol na svojho súpera.

 

Pálfyovci Knihy.Zahori

Spartak Stráže – Iskra Holíč 4:1 (3:1)
Góly: 16., 43. R. Slovák, 32. S. Dóža, 51. I. Letko – 26. B. Chanečka.
Rozh. Puschenreiter, Krivošík, Palkovič.

Po výbuchu v Hlbokom si líder tabuľky napravil povesť doma s Holíčom. Po štvrťhodine hry sa Spartak ujal vedenia gólom Roba Slováka – 1:0. Holíč ešte v 26. min. stačil vyrovnať gólom Borisa Chanečku, no ešte do prestávky dvakrát inkasoval, keď sa presadili Samo Dóža a ešte raz Slovák. Keď v 51. min. pridal stopér Igor Letko štvrtý gól domácich, bolo po zápase.

 

Jablonica – Mokrý Háj 3:0 (0:0)
Góly: 83. A. Zubák, 87., 90. M. Galba.
Rozh. Frič, Pivarček, Jordanov.

V tabuľke delil týchto súperov iba bod, tak možno zápas z tohto pohľadu charakterizovať ako šesťbodový. V zápase sa bojovalo o každú loptu, no na góly museli diváci čakať až do záverečnej desaťminútovky. Počas celého zápasu mali domáci prevahu, hostia sa zamerali najmä na bránenie a domáceho brankára Šnirca príliš neohrozili. V prvom polčase nevyužili strelecké príležitosti Galba, Slovík, ani Zubák. Po prestávke udržali hostia bezgólový stav až do záverečnej desaťminútovky, v ktorej však trikrát inkasovali. Ako prvý sa presadil v 83. min. Adam Zubák a v posledných troch minútach až dvakrát mieril presne Mário Galba – 3:0. Mário venoval góly pamiatke svojho deda Antona Búrana (bývalého futbalistu Senice i Jablonice), ktorý by mal v deň zápasu 70 rokov.

 

Baník Brodské – FK Kúty 4:1 (1:1)
Góly: 16., 90. G. Trubiroha, 51. Joedson, 87. A. Gonda -27. M. Antala.
Rozh. Köppl, Baláž, Boledovič.

Očakávané susedské derby malo od začiatku ten správny náboj. Domáci vyhrávali po góle Gaba Trubirohu 1:0, no hostia to nezabalili a v 27. min. vyrovnal Martin Antala na polčasových 1:1. Po prestávke sa však naplno prejavila kvalita domáceho kádra. Už v 51. min. poslal Baník opäť do vedenie brazílsky legionár Joedson – 2:1. Hostia síce bojovali, no vyrovnať sa im nepodarilo. Navyše v závere ešte dvakrát inkasovali. Na 3:1 zvýšil Adrian Gonda. Gabo Trubiroha skóre zápasu otváral a v 90. min. ho aj uzatvoril – 4:1.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Slovan Dubovce – Kopčany 5:1 (3:1)
Góly: 4., 19. F. Pukančík, 28. R. Drgon, 80. O. Rybnikár, 88. J. Starý – 3. Milan Vašíček.
Rozh. Šimonek, Turba, Uhrín.

Kto sa na futbal do Duboviec čo len o chvíľku omeškal, už nevidel dva góly. Vedúci gól hosťujúceho Milanaa Vašíčka a hneď po rozohraní ani vyrovnávajúci Filipa Pukančíka, ktorý v 19. min. svojim druhým gólom otočil skóre na stranu Slovana – 2:1. V závere prvej polhodinky zvýšil Rado Drgon už na 3:1. Domáci boli „v laufe“ a svoju prevahu potvrdili po prestávke ďalšími dvomi gólmi. V 80. min. pridal štvrtý gól Ondrej Rybnikár a gólový účet stretnutia uzatvoril v 88. min. Jakub Starý – 5:1.

 

Bor. Mikuláš – Radimov 2:4 (2:2)
Góly: 5. M. Ferenčík, 36. M. Vrablic – 8., 10., 58. P. Božek, 90. Martin Vašíček.
Rozh. Prelec, Mráz, Rusinko.

Radimov pred týždňom nešťastne podľahol doma Rybkám a teraz si stratené body zobral späť na Búroch. Zápas začal rýchlymi gólmi, keď už v úvodnej desaťminútovke padli tri. Vedenia sa síce ujali domáci, no kanonier hostí Paťo Božek sa dvomi presnými zásahmi postaral o obrat – 1:2. Domáci ešte do prestávky stihli vyrovnať gólom Mareka Vrablica – 2:2. Keď po hodine hry uzavrel svoj hetrik Božek gólom na 2:3, domáci už nenašli sily na zvrat v stretnutí. Naopak, v poslednej minúte pridal gólovú poistku Martin Vašíček 2:4.

 

Ďalší program: 19. kolo sobota 27.4. o 16 h Hlboké – Jablonica, Stará Turá – Radimov, 28.4. o 16 h Holíč – Slovan Šaštín, Mokrý Háj – Brodské, Kúty – Rybky, Dubovce – Bor. Mikuláš, Kopčany – Spartak Stráže.


.
Toto je čítané

Hokej: Malačan Patrik Koch posilní reprezentáciu na majstrovstvách sveta

Rodák z Malaciek Patrik Koch posilní slovenskú hokejovú reprezentáciu na nadchádzajúcich MS…

BM Salon EV