Prinášame futbalové výsledky z víkendu. Komentáre prinesieme v pondelok.

Prípravka: Šaštín – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 1:3
góly: M. Zajíček 2, T. Lopoš
Ešte na svetelnej tabuli nenaskočila ani prvá minúta hry a naši najmenší prehrávali 1:0. Domáce mužstvo sa však predčasne radovalo, keď sa naši chlapci nabudili a ukázali svojim rovesníkom ako sa hrá v Jánoch futbal. Zo zabezpečenej obrany postupne prenikali útočníci a zakončovali. Nádherný zápas a ešte krajší výsledok. Celkovo mohlo skončiť skóre v náš prospech aj viac ale aj 3:1 pre našich najmenších je krásny výsledok. Najviac trénerov potešila pochvala a uznanie súpera, kedy povedali, že ešte tak silné a skvelé mužstvo doma nemali. Chlapcom držíme palce a veríme, že aj keď hrajú zasa vonku zahrajú tak skvelý zápas ako v sobotu.

Mladší žiaci: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – Považská Bystrica 14:0
góly: Danihel 5 , Vrablic 3 , Štefek 3 , Kafka 2 , Kovár 1
Z našej strany veľmi pekný zápas. Chlapci si po dlhšom čase z chuti zastrieľali a to veľa ďalších šancí nepremenili. V zápase sme mohli vidieť viacero pekných kombinácii a bolo vidieť ako si chlapci tento zápas užívajú a o to v tejto vekovej kategórii ide, aby mali chlapci radosť z hry dobrý pocit zo svojho výkonu. Tešíme sa na Hornú Nitru, ktorá je lídrom kategórie mladší žiaci.

Starší žiaci: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – Považská Bystrica 1:0
gól: Andrej Vávra
Máme za sebou ďalší veľmi dôležitý krok ku záchrane, no tento krok nás stál veľmi veľa síl. Na zápas boli chalani naladení veľmi bojovne a odhodlaní súpera poraziť za každú cenu. No bojovnosť a odhodlanie sme akosi zabudli v kabíne a preto sme prežívali na ihrisku veľmi ťažké chvíle. Súper pôsobil od začiatku odovzdane a preto sme si mysleli, že nám bude stačiť pomerne vlažný výkon na to, aby sme ho porazili. Prvý polčas sme sa rozhodli hrať proti pomerne silnému vetru, čo nám robilo dosť veľké problémy. Keď sme k tomu pridali aj náš slabý pohyb, niet sa čo čudovať, že sme súpera pomaly dostávali na koňa. Asi v 15 minúte prišla jedna z našich slabších chvíľ a po ďalekonosnej strele, ktorá skončila na brvne nám dal súper po dorážke prvý gól, no našťastie z postavenia mimo hry. To bolo prvé varovanie no nepadlo na úrodnú pôdu, keďže sme stále hrali bez pohybu, bez myšlienky a čo bolo najprekvapujúcejšie aj bez bojovnosti, čo sa v súboji o udržanie nemusí vždy vyplatiť. Keď už sme boli myšlienkami na polčasovej prestávke zavelil do útoku neúnavný Viktor Smolinský a po jeho ťažkom súboji a nezištnej prihrávke na Andreja Vávru neostávalo Andrejovi nič iné ako dať gól. Ukážkový gól do kabíny. Cez prestávku si chalani znovu povedali, že týmto smerom cesta nevedie a boli odhodlaní našu hru zmeniť aj za pomoci striedajúcich hráčov. No odhodlanie a bojovnosť až na niektoré výnimky opäť ostali v kabíne a tak sme sa museli o výsledok strachovať až do poslednej minúty zápasu. Ako sa hovorí, že všetko zlé je na niečo dobré, tak dúfame, že v našom prípade to bude fungovať a chalani si s tohto zápasu zoberú ponaučenie, aké to necháme na nich a v Hornej Nitre by nás mohli milo prekvapiť .

Dorast: Gbely – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 2:4
góly: E. Šimonovič (2), D. Lorenc, vlastný
Zápas sa začal pre nás dobre. Domáci si vsietili vlastný gól a to sme ich ešte pritlačili. Avšak nevedeli sme zvýšiť a tak súper oplácal nedáš dostaneš. Domáce mužstvo dokonca vyhrávalo 2:1, ale našich to nenaštrbilo. Práve naopak zapli na plno a po vyrovnaní sme dokonca kopali dva pokutové kopy, ktoré sme na rozdiel od súpera, ktorý kopal jeden a nepremenil, premenili obé a tak zvíťazili 4:2. Chlapci pokračujú na svojej ceste za veľkým snom a my im všetci držíme päste. V sobotu hrajú doma proti Hlbokému a tak sa všetci tešíme na ich výkon.

Muži: Borský Mikuláš – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 3:0
Odvážnym šťastie praje………………ale nie vždy. S okyptenou zostavou, bez chorých a dovolenkujúcich hráčov sme naozaj uvažovali hrať odvážne a nebojácne. No to by museli hráči brať zápas zodpovednejšie. Na dorastencov sme sa spoliehať nemohli nakoľko hrali v tom čase v Gbeloch a bohužiaľ tiež ich bolo len tak tak. Zápas sa začal v príliš priateľskom duchu a tak aj skončil. Skoro ako hodový zápas. Domáci hrali zle, nakoľko z toľkých šancí čo mali nepremieňali tutovky. Ale pravdu povediac my sme hrali tri krát horšie. Zo začiatku sme pekne prekrývali stred hry, čo robilo domácim problémy dostať sa vôbec do našej šestnástky. Ale častá hra našich formou „ofsajd systém“ nebola tak rozumná. A tak v 43 minúte sa domáci dokázali ujať vedenia a poslať nás do šatne s jednogólovým mankom. Po prestávke sme chceli vyrovnať a vrátiť sa do hry. No súper našiel našu slabinu a začal hrať po krajoch. Súper mal opäť množstvo nepremenených šancí, a my sme začali napodobňovať to čo hral súper aj s nepremieňaním tutoviek. Stačilo viac zabrať a mohol byť výsledok úplne iný. No v nedeľu to bolo nad naše sily. Namiesto vyrovnania sme v  70 minúte dostali gól, kedy z kraja šestnástky súper vystrelil krížnu strelu na ktorú boli všetci brániaci hráči krátky. V závere hry unikol po kraji našej obrane opäť útočiaci domáci hráč a ten vrátil z čiary do šestnástky spoluhráčovi, ktorý zakončoval do prázdnej brány. Nespočetné množstvo striel, ktoré boli vystrelené na našu bránu vychytal v mnohých prípadoch až nemožným spôsobom Daro Bolf. Ale obrana mu nevedela pomôcť a tak sme prehrali 3:1. Dúfam, že chlapci do domáceho zápasu v nedeľu proti Hlohovcu nastúpia zodpovednejšie.
Komentár trénera Jozefa Kovaľa: „No coment“.
Komentáre pripravil Michal Bordiga predseda klubu. 

Dorast: FC Sekule – Straže 4:1
g. Sekúl: Ondriska, Belanský, Švoňavský (2)

Muži: FC Sekule – Dubovce 3:0
g. Sekúl: Vladimír Hujsa, Andrej Trajlínek (11), Lukáš Kadera
Zápas proti poslednému týmu tabuľky sme zvládli celkom dobre, keďže sme nepripustili žiadnu drámu, ako to u nás býva často zvykom. Prvý polčas sme vyhrali vďaka dorážke Vlada Hujsu, ktorý opäť preukázal dokonalý výber miesta v šestnástke. Po zmene strán sa náš tlak ešte zvýšil, výsledkom čoho bol faul na Mateja Ježka v pokutovom území. Penaltu sa mi podarilo premeniť. Tretí gól padol po krásnej akcii Borisa Markoviča, ktorý po 40 m sóle naservíroval pred prázdnu bránu Lukášovi Kaderovi. Zápas sme už v pohode dohrali, náskok sme mohli kľudne zvýšiť… Ďalší zápas hráme v Jablonici, verím, že zlepšenú formu pretavíme aj do priaznivého výsledku, aby sme sa v tabuľke posunuli vyššie.
Komentár pripravil Andrej Trajlínek.

Muži: Viničné – Závod 2:2
ZÁKLAD: 3 Roman Žák, 8 Roman Blecha, 9 Richard Andrla, 10 Radovan Majzún, 11 Martin Drahoš, 12 Róbert Kováč, 13 Marek Blecha, 14 Michal Susko, 15 Pavol Uhrinec, 16 Ján Procháska, 44 Roman Babirát
STRIEDAČKA: Marek Miženko, Juraj Šišolák, Patrik Dojčák

Tento nedeľňajší zápas začal o 16:00, aby sme všetci stihli hokej. V 11. minúte súperovu sieť rozvlnil Pavol Uhrinec. Do 39. minúty sa hral obyčajn…ý futbal, sem-tam strela. V 39. minúte to však zmenil faul na súpera, keď rozhodca odpískal jedenástku a začal vyťahovať karty – Babirátovi ukázal najskôr žltú a zrejme za nešportové správanie aj červenú. Pokračoval Majzúnom, ktorému tiež ukázal žltú kartu. Kartové trio uzavrel Blecha M. s červenou kartou na účte. Na miesto brankára nastúpil Drahoš, ktorý nechytil odpískanú jedenástku, a tak súper vyrovnal na 1:1. V 45. minúte ešte dvakrát vystrelili, ale Drahoš úspešne vychytal.
Po prestávke sme tipovali, že mužstvo na druhom mieste v tabuľke nás prestriela. Nestalo sa tak. V 47. minúte ukázal rozhodca žltú kartu aj súperovi. O 2 minútky neskôr si vypýtal žltú kartu opäť náš – Procháska. V oslabení o dvoch hráčov sa podarilo v 54.minúte prehlavičkovať brankára Michalovi Suskovi, ktorý nás poslal do vedenia – 1:2. V 58. minúte sa dostal do veľkej šance Andrla, žiaľ neprestrelil brankára. Domáci získali loptu a hneď sme boli pred našou bránou, súperova strela v 60. minúte zachytila pravá tyčka. Vystreliť skúsili aj o chvíľu, ale neúspešne – strelu chytil Drahoš. Do veľkej šance sa súper dostal v 64. minúte, ale pre naše šťastie netrafil bránu. Loptu ovládol Andrla, dostal sa do šance, ktorú opäť nepremenil. V 67. minúte sme inkasovali druhý vyrovnávajúci gól, keď súperi položili Drahoša, a potom úspešne skórovali – 2:2. Následne sme získali roh, ktorého strelu vychytali. Nedáš – dostaneš sa nepotvrdilo a Viničania úspešne netrafili bránu. V 70. minúte sa dostali opäť do šance, ale prekopli našu bránu. 74. minúta vyzerala nádejne pre nás, keď sa Susko dostával do šance, ale zastavil ho až posledný hráč. Získali sme ďalší roh. Žltú kartu rozhodca ukázal v 76. minúte súperovi, ktorý sfauloval Suska. Odkop bol tečovaný a ďalší rohový kop bol náš. V 78. minúte Drahoš vyrazil loptu a súper získal roh, z ktorého nič nevyťažil. 81. minútu otvárali strelou na bránu, ktorú prestrelili, ale v 84. a 86. minúte zasiahol Majzún a zachránil nás od gólu. V 87. minúte sa lopty zmocnil Drahoš. Tak si z Viničného odvážame po bojovnom výkone bodík.
Komentár pripravila Nikola Šišoláková.


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

3D filamenty 2023