O nepríjemnú predohru Starohájskeho kritéria na 2000 metrov sa postaral Angel Rocco, ktorý sa vzdorovito bránil pred zavedením do boxu, a keď tam bol po dlhom čakaní dotlačený, vykopol tak prudko, že zadnými nohami zostal zakliesnený nad dvierkami, vzápätí spadol pod boxy a do jeho oťaží sa prednými nohami zaplietol vo vedľajšom boxe stojaci Atack.

[youtube tXIw2rVm9S4]

Obaja boli z boxov vyslobodení, ale ušli a bez jazdcov odbehli celý okruh (1600m).

Zverenec Zuzany Kubovičovej Atack zo stajne EMOP (Moravský Svätý Ján) napokon dostal šancu štartovať a Jaroslav Línek ho napriek bočeniu v cieľovej rovine dotlačil do cieľa o dĺžku pred útočiacim Trip To Rhodosom, štartujúcim len druhýkrát v živote.

S odstupom tretí skončil Distant Rocket, ktorý od štartu diktoval tempo, štvrtú priečku ukoristil Tarant pred sklamavším spolufavoritom Elektroschockom a dobeh doplnil Sun Eruption.

“Prežívala som infarktové stavy. Veru, ešte som nevidela, aby kôň, ktorý si pred dostihmi navyše odbehne celé kolečko, aj následne vyhrá. Na druhej strane, Attack je druhým najlepším koňom v mojej stajni v Senici-Čáčove.” povedala pre denník Šport trenérka Zuzana Kubovičová.

Zdroj: Turf.sk


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM: Ustekana sobota