VIDEO zostrih zápasu v článku! V poradí už tretie stretnutie Popradu a Skalice sa opäť skončilo víťazne pre celok spod Tatier. V 19. kole slovenskej Extraligy zdolal Poprad skalických hokejistov bez problémov 5:0 a so ziskom troch bodov sa posunul na piatu priečku tabuľky.

Extraliga ponúkla divákom na skalickom štadióne na góly bohaté stretnutie. Stredajší zápas odštartoval lepšie pre hostí, ktorý boli od začiatku aktívnejší. K zakončeniu mala blízko hneď trojica hráčov—domáci gólman ale nezlyhal. Skalica sa dostala do nebezpečnej situácie už v 9. minúte, kedy rozhodca po faule na Pálffyho nariadil trestné strieľanie. Samotný Pálffy ale minul a tak si museli diváci na otvorenie skóre ešte chvíľu počkať. Jediný presný zásah prvej tretiny prišiel v 12. minúte z hokejky Hvilu (Poprad). Skalica tak odchádzala do šatní s jednogólovým mankom.

Pálffyho strelecká smola pokračovala aj v druhej tretine. Počas presilovky nevyužil svoju veľkú šancu, čo vzápätí potrestal dvomi gólmi do skalickej bránky hráč Popradu Buc. Domáci tím už prehrával 0:3.

Foto: hk36skalica.sk

V poslednej tretine sa Popradu stále nepáčili aktuálne výsledky a tak Hvila a Tomas pridali ešte po jednom góle. Skalický gólman pustil za svoj chrbát až celkovo päť striel a jeho tím zaslúžene prehral.

Svatopluk Kosík, asistent tréner Skalice, reagoval na výkon svojho tímu: „Nedali sme gól, čo je zlé. Šancí sme si vypracovali veľa, ale nepremenili sme ich a po chybách v defenzíve sme inkasovali. V tretej tretine sme hru zredukovali na tri formácie, no gól sme ani tak nedali. Víťazstvo Popradu je zaslúžené.”

Autor: Juraj Mička
Zdroj: hokej.sk


.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

BM: Ustekana sobota