Vianočný kamión Coca-Cola priniesol vianočnú atmosféru a chvíle plné radosti do 15 miest na celom Slovensku. Svoju púť začal 5. decembra v Bardejove a ukončil včera (19.12.) v Malackách. Na parkovisku za Obchodným domom Stred najprv popoludní vyrástol veľký nafukovací vianočný stromček.

Napriek nie práve najpríjemnejšiemu počasiu sa okolo neho zhromaždila hŕba malých Malačanov a netrpezlivo čakali na príjazd vysvieteného kamióna so Santom. Zabávali ich medzitým Santovi škriatkovia. Deti naučili špeciálny vianočný tanec na slová pesničky „Vianoce už prišli“.

Po zotmení sa na hlavnej križovatke zjavil nádherne vysvietený kamión a deti so škriatkami sa mu rozbehli naproti, také boli nedočkavé. Keď sa kamión konečne pomedzi všetkých zvedavcov predral na parkovisko, nadišla tá toľko očakávaná chvíľa. Bočná stena kamióna sa otvorila a pred zrakmi detí bola zrazu obývačka Santa Clausa.  Vstúpiť do nej a sadnúť si na kolená Santovi, to bola túžba toľkých detí, že kamión tu napokon zostal o viac ako hodinu dlhšie, než bolo plánované.

Deti sa so Santom rozprávali, fotili, zaspievali mu vianočné pesničky a recitovali vianočné básničky a predviedli, ako sa naučili vianočný tanec. A samozrejme Santovi do ucha pošepkali aj svoje vianočné priania. Každý si odniesol aj malý darček. Rodičov detí potešili svojím krásnym spevom zase sestry Winklerové a do obývačky Santa Clausa zavítal aj primátor mesta Jozef Ondrejka. Ten dostal pre naše mesto vianočný darček v predstihu. Coca-Cola mu venovala symbolickú poukážku na pomoc tým, ktorí to najviac potrebujú. Cieľom Santa Clausa a jeho Coca-Cola Vianočného kamiónu je, okrem rozdávania radosti malým i veľkým, aj pomoc miestnym komunitám a charitatívnym organizáciám. Peniažky išli z predaja darčekov a reklamných predmetov Coca-Coly. Podľa odhadov sa vyzbieralo 800 eur.

Fotogaléria: Facebook.com/malacky.sk

M. Janotová (Malacky.sk), Foto: Stanislav Osuský


.
Toto je čítané

Nominujte svoj obľúbený strom do súťaže Strom roka 2024

Už len pár dní má verejnosť na to, aby nominovala svoj obľúbený…

BM: Ustekana sobota