V druhom domácom zápase za 3 dni sa domáca Dukla predstavila proti deviatemu tímu tabuľky – Detve.

Foto: Radovan Mexa (Senican.sk)

HC Dukla Senica – HC 07 Detva 5:2 (3:0, 1:2, 1:0)
Góly: 2. Penák (Hreus), 4. Vaškovič (Mikolášek, Surovka), 19. Surovka (Mikolášek, Vaškovič), 30. Ivičič (Surovka, Škápik), 58. Vaškovič (Surovka) – 34. Mahdalík (Šiška, Šúrek), 38. Hegyi (Méry, Hrčka)
Počet divákov: 1132

Komentár k zápasu / autor: Monika Krutá
Zápas nezačal vo veľmi rýchlom tempe, ale hostia zrejme nezachytili úvod, keďže už v 4. minúte prehrávali o 2 góly, keď sa najprv v 2. minúte presadil Penák po prihrávke od Hreusa a na rozdiel 2 gólov zvyšoval pekným blafákom Vaškovič. Niekoľko striel však vyprodukovali aj hostia zásluhou Trochtu a Žilku, no cestu do bránky si nenašla ani jedna. Prvé vylúčenie zápasu prišlo v 8. minúte na strane hostí po nedovolenom zákroku Mahdalíka. Domáci si vypracovali niekoľko príležitostí zásluhou Škápika, Šedivého či Lantoša, ale presilovku sa im využiť nepodarilo. Na druhej strane sa do prečíslenia dostali Trochta s Hegyim, gólu zabránil domáci brankár Peksa. Pri tejto šanci však prišlo ďalšie vylúčenie hostí, keď za seknutie odišiel na trestnú lavicu Hegyi, no Dukle sa ani túto presilovku využiť nepodarilo.

Ku koncu tretiny sa Seničania dostali pod mierny tlak, no aj tak sa im minútu pred prestávkou podarilo zvýšiť vedenie, keď spomedzi kruhov skóroval Surovka.

Na začiatku druhej tretiny sa do veľkej šance dostali hostia, keď sa pred Peksom ocitol Buda, ale v rozhodujúcej chvíli mu skĺzol puk. Prvú presilovku si zahrali aj hostia v 23. minúte po vylúčení Surovku, no ani po niekoľkých streleckých príležitostiach sa im ju využiť nepodarilo. Seničania však o necelé 3 minúty hrali opäť vo štvorici po vylúčení Pavešica. Detva sa v tejto presilovke spočiatku nedokázala udržať v pásme a žiadny výraznejší tlak si už nevypracovali. Ďalší vylúčený na strane hostí prišiel v 29. minúte po nedovolenom bránení Šišku a krátko nato bol vylúčený aj Hataš za vyhodenie puku. Dukla mala teda šancu hrať minútu a pol dlhú presilovku o dvoch hráčov, ale po 5 sekundách bol na domácej strane vylúčený Hreus, preto sa hralo v stave 4 na 3. Skóre sa menilo v 30. minúte, keď presilovku strelou od modrej využil Ivičič a zvýšil na 4:0. O zníženie sa však postaral v 34. minúte Mahdalík po prihrávke od Šišku.
Druhý gól svojho tímu pridal zakrátko Hegyi, keď po Méryho strele Peksa puk iba vyrazil pred seba a Hegyi už nemal problém zakončiť.

Na začiatku tretej tretiny sa hostia pokúšali ešte zápas zdramatizovať, no Mačkovičov pokus od modrej Peksa bez problémov zlikvidoval. Príležitosť znížiť dostali aj po vylúčení Šedivého, no po ich šanci domáci vyhodili puk do bezpečia a ich presilovku ubránili. V niekoľkých šanciach sa ocitli aj Trochta či Mahdalík, ale ich pokusy opäť stroskotali na Peksovi. V tretej tretine sa však nehral až taký rýchly hokej, vyložených šancí bolo menej. Jednu z nich si vypracoval hosťujúci Hegyi, no netrafil bránku. Na druhej strane Penák mieril len do dobre postaveného brankára Trebuľu. Zo skrumáže pred bránkou Senice sa hostia pokúšali ešte znížiť, pokoj na senické hokejky priniesol až Vaškovič v 58. minúte, keď svojím druhým gólom v zápase upravil na konečných 5:2.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Pavel Klečko, HC Dukla Senica: Vstúpili sme do zápasu veľmi dobre, dali sme rýchle góly a prvú tretinu sme vyhrali 3:0. Čakali sme, že súper bude klásť väčší odpor. Dali sme gól na 4:0 a ten paradoxne trošička pomohol súperovi. My sme sa začali dosť nepochopiteľne púšťať do situácií, ktoré nám systém hry nedovoľoval. Súper sa tak dostal do hry, skorigoval stav na 4:2. V poslednej tretine si dovolím tvrdiť, že súper mal viac vyložených šancí, ale ustáli sme to. Myslím, že sme vyhrali zaslúžene. Museli sme robiť zase korektúry v zostave po chorobách a zraneniach z minulého zápasu. Chcel by som všetkých chlapcov pochváliť a poďakovať im za to, že sme vyhrali. Musíme sa len vyvarovať zbytočným herným výpadkom. Sme radi za tri body. Včera mal narodeniny Peťo Kocák a v mene všetkých chlapcov mu k nim gratulujem. Leží bohužiaľ v nemocnici, má vyskočenú platničku, čaká ešte na nejaké vyšetrenia, ale veríme, že do play off bude v poriadku. Prajeme Peťovi všetci veľa zdravia a tešíme sa na jeho návrat. Veľmi nám v tíme chýba.

Marián Horváth, HC 07 Detva: Myslím si, že dnešný zápas rozhodla prvá tretina, ktorú sme prehrali 0:3. Domáci si v tejto tretine vybudovali náskok, ktorý udržiavali svojou umnou hrou až do konca zápasu. V druhej tretine sme hru vyrovnali, v tretej tretine sme mali podľa môjho názoru aj navrch. Skorigovali sme stav, znížili sme, dostali sme sa naspäť do zápasu. V druhej tretine sme dali dva góly a po nej bolo 4:2 pre domácich. V tretej tretine sme mali viac z hry, mali sme šance, bohužiaľ, nepodarilo sa nám streliť gól. Súper pridal ešte jeden a zvíťazil. Hrá sa na góly, my sme ich dali o tri menej ako domáci a tak odchádzame domov bez bodu. V prvej tretine sme totálne sklamali, druhú a tretiu tretinu sme hrali dobre, ale to na body už nestačilo.

Výsledky 34. kola
MHk 32 Liptovský Mikuláš – HK 95 Považská Bystrica 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
HK Trebišov – HK Gladiators Trnava 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Bemaco HC 46 Bardejov – HC Prešov 7:3 (1:2, 3:1, 3:0)
HC Topoľčany – HK Dukla Michalovce 4:3 pp (2:1, 1:1, 0:1 – 1:0)
HC Dukla Senica – HC 07 Detva 5:2 (3:0, 1:2, 1:0)
MšHK Prievidza – HK Spišská Nová Ves 3:4 pp (0:0, 3:2, 0:1 – 0:1)

Program 35. kola
08.01.2013 – 17:30 HC TOPOĽČANY – MHk 32. L. Mikuláš a.s.
08.01.2013 – 17:00 HK Dukla Michalovce – HK Trebišov
08.01.2013 – 17:00 HK Gladiators Trnava – HC Dukla Senica
08.01.2013 – 17:30 HC 07 DETVA – MšHK Prievidza
08.01.2013 – 17:30 Bemaco HC 46 Bardejov – HK Spiš.N.Ves (dohrávka 24. kola)
08.01.2013 – 17:00 HC PREŠOV 07 s.r.o. – HK 95 Pov. Bystrica


.
Toto je čítané

V Hlbokom si pripomenú Aničku Jurkovičovú Hurbanovú divadelnou hrou Nebola som len herečka

V tomto roku si pripomíname 200. výročie narodenia Aničky Jurkovičovej Hurbanovej, považovanej…

BM: Ustekana sobota