Ak ste všímaví a jazdíte po diaľnici D2 z Kútov do Malaciek a späť, asi neuniklo vašej pozornosti, že zábradlie na nadjazde ponad diaľnicu D2 (na 6,5 kilometri) medzi obcami Borský Svätý Jur a Sekule postupne mizne.

Ešte v júni 2012 bolo zábradlie aj s priečnymi kovovými tyčkami ako bolo zachytené Google autíčkom.

Foto: Google Mapy

No postupne niekto, kto si zrejme železom privyrába, píli aj nosné časti zábradlia, ako vidieť na snímke z 10.1.2013, kedy chýbali časti v strede. Začína to byť celkom nebezpečné, hrozí pád z nadjazdu.

Už bol riešený tento prípad v relácii Pozor zákruta dňa 27.2.2013, no nedopátrali sa k tomu, komu vlastne zábradlie ubúda a kto by mal byť žalobcom v prípade kradnutia kovových konštrukcií. Ani Slovenská správa ciest nie je vlastníkom ani Trnavský samosprávny kraj. Starostka obce Sekule Pavla Maxianová sa vyjadrila, že obec nie je vlastníkom a že polícia bola informovaná týmto stavom a je to v stave riešenia.

Starostka obce Borský Svätý Jur: “Miznúce zábradlie sme nahlásili Národnej diaľničnej spoločnosti a Policajnému zboru v Šaštíne Strážach, doteraz som však nezachytila žiadne aktivity.”

Každý týžden zmizne kus železného profilu. Vidno to aj na záberoch z 3.3.2013. Dnes chýba zase viac.

Zmizne zábradlie celé, alebo sa bude riešiť chýbajúce zábradlie až keď sa stane na prejazde úraz?

Peter Holúbek


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo rokovalo o dotáciách aj úprave odpadov

Vo štvrtok (18.4.) sa konalo 10. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici.…

Trnavské rádio Tak akorát 2024