V stredu (27.3.) sa v Centre voľného času v Malackách uskutočnil 8. ročník súťaže Zúbkove pramene – 59. ročník Hviezdoslavov Kubín. Prednesu poézie a prózy sa zúčastnilo 27 žiakov. Do obvodného kola postúpili z predkôl, ktoré sa konali v Malackách, Stupave a Závode. Porotu tvorili Mgr. Alžbeta Šurinová, PaedDr. Jana Pagáčová a Mgr. Alfréd Swan.

Žiaci súťažili v troch kategóriách. Je obdivuhodné, koľko textu si deti dokázali zapamätať, postaviť sa smelo pred široké obecenstvo a s ľahkosťou a citom recitovať. Všetci recitujúci boli odmenení srdečným potleskom. Vďaka podpornej a priateľskej atmosfére, známej z akcií CVČ, zo súťažiacich stres a tréma rýchlo opadli a sústredili sa na svoj prednes, do ktorého niektorí súťažiaci vložili aj výborný dramatický prejav.

Víťazi obvodného kola 1. kategória: Jakub Klas, Stela Stupňanová, 2. kategória: Erik Hupka, Barbora Vajglová a 3. kategória: Sára Stupňanová postupujú do krajského kola Bratislavské metamorfózy, ktoré sa uskutoční v Bratislave v Ružinove 24. – 26.4. 2013. Deťom budeme držať palce a veríme, že sa im podarí uspieť aj v tomto ďalšom kole.

CVČ Malacky


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM: Ustekana sobota