Zápas 30. kola futbalovej Corgoň ligy medzi druhým a tretím tímom tabuľky, t.j. Senicou a Trenčínom, dopadol lepšie pre tím zo Záhoria. Senici navyše výhra umožnila bodovo sa vzdialiť od približujúceho sa Trenčínu a poistiť si svoje miesto.

Aj keď sa síce začiatok stretnutia vydaril skôr Trenčínu ako Senici, boli to práve Seničania, ktorí sa radovali z prvého gólu. Po zmarených šanciach hostí v 8. a 12. minúte sa do príležitostí dostali aj domáci (Senica) a trenčiansky brankár sa musel neraz naťahovať. Spomínaný gól a zároveň aj zlom v stretnutí prišiel po takmer pol hodine hry – Mazáň (Trenčín) totiž v 29. minúte fauloval vo vlastnej šestnástke Diviša a Senici bola udelené penalta. Z pokutového kopu potom už len hravo premenil Piroska. Skóre ostalo až do polčasu 1:0 pre domácich.

Foto: Marián Bazala

Diváci tešiaci sa na ďalšie akcie v aj druhom dejstve stretnutia boli azda trochu sklamaný, pretože Piroskovým gólom si oba tímy vyčerpali úspešné zakončenia. Senica sa prevažne zamerala na ubránenie jednogólového vedenia a Trenčín hoc aj majúci loptu na kopačkách častejšie ako súper už nedokázal so stavom nič urobiť. Výhrou si Senica pripísala na svoje konto plný bodový zisk a v tabuľke sa vzdialila od Trenčínu na bezpečnejší rozdiel piatich bodov.

Počet príležitostí ovplyvniť výsledky Corgoň ligy sa pre tými najvyššej futbalovej súťaže s blížiacim sa koncom sezóny čoraz viac zmenšuje. Všetkým tímom, okrem Myjavy a Trenčínu, ešte ostáva odohrať tri zápasy.

Podobne je na tom aj česká liga, kde do konca sezóny figurujú na programe ešte štyri zápasy.

Juraj Mička
Zdroj: sport.aktuality.sk


.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

Lakovanie a Pieskovanie