1. jún je nielen dňom detí, ale je aj slávnostným dňom maturantov SS0Š VIA HUMANA Skalica. V príjemnom prostredí Jezuitského kostola za prítomnosti rodičov, pedagógov a priateľov si takmer 100 maturantov prevzalo v slávnostnej atmosfére svoje maturitné vysvedčenia a mnohí z nich aj ocenenia za výborný prospech a reprezentáciu školy. 

Foto: Marek Koneracký

K tým najúspešnejším patrili: Dominika Kruteková, Dominik Suchánek, Andrea Samková, Tomáš Milota, Jana Melichárková, Marek Juračka. Riaditeľka školy, Mgr. Dana Dorothea Mikulová, tak ako každoročne, vyhlásila a ocenila aj najlepšiu študentku maturitného ročníka. Tento rok sa ňou stala študentka odboru Služby v cestovnom ruchu Dominika Ševčíková.
SSOŠ VIA HUMANA je niekoľkoročným aktívnym členom Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory. Po prvýkrát v histórii Via Humana sa konali maturitné skúšky v spolupráci so Slovenskou obchodnou a priemyselnou komorou. Táto spolupráca oprávňuje úspešných absolventov získať k maturitnému vysvedčeniu aj Osvedčenie SOPK. Via Humana je prvou školou na Slovensku ekonomicko-odborného zamerania, ktorá má právo toto osvedčenie vydávať na základe splnenia prísnych kvalitatívnych ukazovateľov. Veľmi prísne kritériá museli splniť aj naši absolventi.

V tomto školskom roku osvedčenie získali:
4.A: Dominika Kruteková, Zuzana Hučková,
4.B: Dominika Ševčíková, Jana Melichárková,
4.D: Tomáš Milota, Andrea Samková, Michaela Sojáková, Kristína Štefančíková.

Školská brána Via Humana sa zatvára. Je na nej odkaz: „Nech vás v živote sprevádza veľa zdravia, veľa lásky, veľa vedomostí spojených s dobrotou srdca, práca a štúdium, ktoré vás budú napĺňať, uspokojovať a to všetko nech z vás urobí šťastných ľudí.“ Týmito slovami zakončila svoj slávnostný príhovor riaditeľka školy. My sa k nej pripájame a veríme, že už v septembri sa všetci stretneme na oslavách 20. výročia našej Via Humany.

Adriana Ilčíková


.
Toto je čítané

BSK: Dvanásty ročník súťaže Vráťme knihy do škôl spoznal víťazov

Dvanásty ročník celoslovenskej súťaže Vráťme knihy do škôl, zameranej na podporu čítania…

BM: Ustekana sobota