Slovenský pretekár Vladimír Ruža rodák z Malých Levár absolvoval minulý týždeň preteky alpsko-jadranského šampionátu na autodróme v Moste.

vlado-ruza-male-levare-motocykel

Vladimír Ruža: Do Mostu som sa vybral kvôli tomu, že sa mi táto trať veľmi páči a zároveň som sa chcel porovnať o koľko som sa zhoršil od minulého roku odkedy nejazdím stabilne stredoeurópsky šampionát Alpe Adriu.
Práve sa tu zišla fakt silná konkurencia 27 jazdcov a na mne sa prejavila absencia jazdenia veľkých pretekov, a tak som štartoval až z 15. miesta. Ešte ako tak ma utešovalo, že medzi mnou a 8. miestom bol rozdiel len jednu sekundu na kolo.
Tentoraz som štart zvládol dobre a posunul som sa dopredu o nejaké to miesto, lenže v prvej šikane som musel pribrzdiť a tým som sa prepadol až na nejakú 17. priečku. Potom nasledovala stíhacia jazda.
Ešte v prvom kole som sa dostal o dve priečky dopredu, potom som sa postupne prepracovával dopredu až z toho bolo v cieli 11. miesto, keď som s desiatym v cieli prišiel bok po boku, len s tým, že ja som na cieľovej čiare o kúsok prehral.
Boli to perfektné a rýchle preteky o čom svedčí aj výsledková listina, keď som na tretieho v cieli stratil len 23 sekúnd.
Z výsledkom som relatívne spokojný, aj keď to mohlo byť ešte aspoň o dve priečky lepšie.
Bez podpory by som tieto preteky nemohol absolvovať, preto by som chcel veľmi poďakovať Štefanovi Bunčiakovi, spoločnostiam SG Fix a Krafter, firme LK Suspensions, RP Tuning, Motostore, AGV, Dainese, Elf, Sebimoto, SV MOTO, mechanikovi a rodičom.“

Marta Ružová


.
Toto je čítané

V skalickej nemocnici preverovali správnu techniku umývania rúk

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov…

Trnavské rádio Tak akorát 2024