V prvom domácom zápase sa Senica predstavila proti hráčom z Liptovského Mikuláša.

hc_dukla_senica_hokej

Hneď od úvodu boli domáci hráči aktívnejším tímom, do vedenia sa dostali už v 3. minúte, keď po tvrdej strele Ivičiča dopravil puk za chrbát brankára Palka René Jarolín. Hostia sa počas celej tretiny nedokázali usadiť v pásme na dlhšiu dobu, Seničania kontrolovali hru a nepúšťali súpera do vážnejších príležitostí, o čom svedčí aj pomer striel 17:4 v prospech domácich. Druhý gól svojho tímu pridal v 20. minúte Filip Surovka, ktorý sa presadil z priestoru pred bránkou po prihrávke Mikoláška a Dukla sa tak zaslúžene dostala do dvoj gólového vedenia.

Druhú tretinu začali Seničania opäť aktívne, ale pomer striel bol v tejto časti vyrovnanejší ako v prvej tretine. Do veľkej príležitosti sa dostali v 26. minúte domáci, keď Vaškovič vybojoval puk v útočnom pásme, ale Haring zoči-voči brankárovi neuspel. O niekoľko sekúnd sa však potvrdilo staré známe „nedáš – dostaneš“, keď sa do útoku dostali hosťujúci hráči a kontaktným gólom z hokejky Bartíka znížili na rozdiel jediného gólu. Tento stav ale dlho netrval, v 28. minúte sa skóre menilo po spolupráci Jarolína s Haringom, keď prvý menovaný namieril iba do brankára, ktorý jeho pokus vyrazil. Jarolín však na to dokázal zareagovať a poslal puk za brankárov chrbát. V 30. minúte si domáci hráči zahrali presilovku po vylúčení Baču a Seničania túto presilovku využili zásluhou Jarolína, ktorý tak skompletizoval svoj hetrik a Dukla tak po druhej tretine viedla 4:1.

V tretej tretine opäť Senica zvýšila svoje vedenie, keď sa najprv v 44. minúte presadil pekným blafákom Méry a dostal domácich do štvorgólového vedenia. Skóre zápasu uzavrel o minútu neskôr Mrázik a Dukla tak zaslúžene zvíťazila 6:1. Seničania boli počas celého zápasu lepším tímom, a hoci sa v tretej tretine pokúšali Liptáci streliť ešte aspoň jeden gól, ich snaha stroskotala na obrancoch a na už tradične skvele chytajúcom Peksovi, ktorý zneškodnil niekoľko gólových šancí súpera. Aj vďaka jeho zákrokom má Dukla po dvoch odohraných zápasoch na svojom konte jediný inkasovaný gól po výhre 6:0 nad hráčmi zo SR 18.


.
Toto je čítané

BSK opravuje most medzi Zohorom a Lábom

Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) zahajuje opravné práce na moste cez…

Trnavské rádio Tak akorát 2024