Na políciu nahlásil včera, 18. 9. poobede občan, že sa v meste Kúty svojvoľne pohybuje kôň bez doprovodu. Na základe oznámenia vyslalo operačné stredisko hliadku dopravnej polície, aby preverila situáciu v meste a príp. zaistila bezpečnosť na cestách. Policajti si koňa všimli pri čerpacej stanici, kde sa podarilo skontaktovať aj majiteľa, ktorý si koňa odchytil. Vďaka občanovi, ktorý si zviera všimol a zavolal na číslo158, nedošlo ku kolízii v doprave ani k iným škodám.

policia_auto

Polícia obvinila  v stredu, 18. 9. z prečinu krádeže spolupáchateľstvom dvoch mužov, 40 ročného zo Senice a 41 ročného z Bratislavy. Z pondelka na utorok sa vlámali v Senici na Ulici Cyrila a Metoda do odparkovaného Peugeotu 406. Odtiaľ ukradli vŕtačku, zbíjacie kladivo, značkovú „drážkovačku“ a pracovné náradie, čím spôsobili senickej firme škodu za 2500 €. Obvineným mužom hrozí za krádež náradia dvojročné väzenie.

 

Z prečinov porušovania domovej slobody a krádeže spolupáchateľstvom obvinila polícia v stredu, 18. 9. dvoch 19 ročných mladíkov. Na prelome júla a augusta sa vlámali do Detského domova v Holíči, odkiaľ si odniesli notebook v hodnote 350 eur. Jeden z dvojice mladíkov bol obvinený aj pre ďalšiu krádež, keď si 11. 8. odniesol bez platenia z nákupného centra v Holíči štyri cereálne tyčinky a v jeho prípade išlo už o druhú krádež v tomto roku. Začiatkom roka ukradol v tom istom obchode fľašu liehoviny, za čo mu bola hliadkou polície na mieste uložená pokuta. Teraz im za krádeže hrozí dvojročné väzenie.

 

kpt. JUDr. Mária Linkešová
hovorkyňa KR PZ v Trnave


.
Toto je čítané

Mesto Senica oceňovalo osobnosti kultúry

Na základe nominácií verejnosti a kultúrnych a vzdelávacích inštitúcií ocenili v Senici…

BM: Ustekana sobota