V zápase 23. kola sa na ľade druhej Senice predstavil deviaty Liptovský Mikuláš. V prvej tretine boli domáci o niečo lepším tímom, do vedenia však išli v 7. minúte hostia, keď využili presilovku po vylúčení Reissmullera.

hc-dukla-senica-hokej

HC Dukla Senica – MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:3 (0:1, 1:1, 3:1)
Góly: 33. Jarolín (Surovka), 50. Klučiar (Surovka, Mikolášek), 56. Kluka (Jarolín, Vaškovič), 60. Reissmüller (Salajka) – 7. Školiak (Kuric, Kubovčík), 31. Lištiak, 44. Matejka (Poliaček)
Počet divákov: 610

Komentár k zápasu / autor: Monika Krutá
V zápase 23. kola sa na ľade druhej Senice predstavil deviaty Liptovský Mikuláš. V prvej tretine boli domáci o niečo lepším tímom, do vedenia však išli v 7. minúte hostia, keď využili presilovku po vylúčení Reissmullera. Kuricovu strelu Peksa pekným zákrokom ešte vyrazil, ale pred bránkou už čakal pripravený Školiak a dopravil puk do odkrytej bránky. Senica aj napriek niekoľkým šanciam do konca tretiny na tento zásah nestačila odpovedať, preto po prvej tretine viedli hostia 1:0.

V druhej tretine padli dva góly, po jednom na oboch stranách. Najprv sa v 31. minúte po chybe v domácej obrane dostali hostia do prečíslenia, v ktorom sa presadil Lištiak a dostal svoj tím do dvojgólového vedenia. Domáci však odpovedali už o dve minúty, keď sa im bleskovo podarilo využiť presilovku a streliť kontaktný gól zásluhou Jarolína. Hoci domáci boli aj v tejto časti hry lepší a svojho súpera prestrieľali v pomere 14:4, viac gólov do siete Púteca sa im v tejto časti hry pridať nepodarilo.

Naopak, boli to hostia, ktorí v 44. minúte opäť gólovo udreli, tentoraz vo vlastnom oslabení, keď domácim hráčom unikla dvojica Poliaček – Matejka, a druhý menovaný napokon aj strelou pod hornú žŕdku pridal tretí gól svojho tímu. V posledných 10 minútach však Seničania predviedli dokonalý obrat a tromi gólmi rozhodli o svojom tesnom víťazstve. Na rozdiel jedného gólu sa domáci dostali v 50. minúte zásluhou Klučiara a v 56. minúte prišiel aj vyrovnávajúci gól z hokejky Kluku, ktorého strela prepadla brankárovi hostí pomedzi betóny. Víťazstvo na svoju stranu strhla Dukla v samom závere zápasu, keď 11 sekúnd pred záverečnou sirénou Reissmüller tečoval Salajkovu strelu od modrej a prvýkrát v zápase dostal svoj tím do vedenia. Aj napriek power-play hostí Senica vedenie udržala a zaslúžene zvíťazila 4:3.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Andrej Rajčák, HC Dukla Senica: Dnešný zápas bol pre nás taký špecifický. Očakávali sme, že zápas bude v našej réžii, ale dočkali sme sa pravého opaku. Prvú tretinu sme absolútne prespali a súper nás v prvej tretine predčil, dostal sa aj do, myslím si, zaslúženého vedenia. Od polovice stretnutia sme sa zlepšili v pohybe, v napádaní, boli sme lepší na puku. Vytvorili sme si množstvo šancí, bohužiaľ, ani z najvyloženejších sme góly nedávali. So zlepšenou hrou, ale samozrejme aj so šťastím sa nám podarilo zápas skorigovať, dokonca sme aj vsietili jedenásť sekúnd pred koncom víťazný gól, aj keď sa musím priznať, že som ho naozaj nečakal.

Marián Horváth, MHK 32 Liptovský Mikuláš: Určite sme sklamaní. Ak celý zápas vyhrávate a inkasujete jedenásť sekúnd pred koncom gól, ktorý rozhodne o tom, že nezískate ani bod, tak vás to trochu dostane do kolien. Sme z toho sklamaní, ale myslím si, že mužstvo podalo obetavý kvalitný výkon. Chýbalo nám však v závere trošku šťastia. V prvej tretine sme boli domácim viac ako vyrovnaným súperom. Druhú a tretiu tretinu sa prejavila väčšia kvalita na domácich hokejkách, ale nás držal výborný mladý brankár Pútec. Bodík sme mohli zobrať, ale nepodarilo sa nám. Nič, taký je hokej, musíme to zahodiť za hlavu a pokračovať ďalej.

Zdroj: hcduklasenica.sk, hockeyslovakia.sk, webhokej24.sk | Foto: Adriána Krutá


.
Toto je čítané

Na Mierovom námestí v Malackách vyrastie mestská lúka

Menej prachu, znižovanie teploty, zadržiavanie vlhkosti priamo na mieste a mestské lúky…

Lakovanie a Pieskovanie